„Humana srca“ uručila prve poklone u Beloj Crkvi i porodici Petroman obnovljena kuća (VIDEO)

Pozeli zelju Bela Crkva Dom

Fondacija „Humana srca“ uručila je prve poklone u opštini Bela Crkva, u okviru projekta „Poželi želju“.

Upravitelj i osnivač Fondacije Danijela Vasilijević i predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić posetile su Dom za decu i omladinu „Vera Radivojević“ i tom prilikom korisnicima usluge smeštaja ovog Doma uručeni su pokloni koje su oni poželeli na otvaranju projekta početkom septembra.

„Mi smo odlučili da Deda Mraz dođe malo ranije i da deci u Domu ispuni njihove novogodišnje želje. Predivno je bilo druženje, puno emocija, suza radosnica i osmeha na licu kod svih nas. Zahvalila bih se predsednici opštine Bela Crkva i direktoru ustanove na podršci za naš projekat, koji su bili sve vreme uz nas i da danas puna srca podelimo poklončiće i najavimo da ćemo u decembru mesecu biti opet u Beloj Crkvi, da podelimo poklone i drugoj deci ove opštine. Fondacija „Humana srca“ se trudi da što više vidi osmeha na licu dece i sve ovo radimo upravo zbog tih osmeha“ – rekla je Danijela Vasilijević, osnivač i upravitelj fondacije „Humana srca“.

Pokloni koje je Fondacija, zajedno sa svojim partnerima – donatorima obezbedila su u vrednosti od 540.000 dinara.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić zahvalila se Fondaciji na poklonima i mogućnosti da se deca iz Doma osete kao i sva druga deca.

„Zahvalila bih se Danijeli i Nikolini i celom njihovom timu u ime lokalne samouprave opštine Bela Crkva što su prepoznali našu opštinu i ovu ustanovu za koju je potrebno puno emocija i ljubavi. Naši mališani u Domu imaju dobre uslove boravka, ali ono što je meni izuzetno bitno je da su ovi pokloni njih izjednačili sa njihovim vršnjacima. Toliko telefona, tableta, laptopova, bicikala i muzičkih uređaja, puno mi je srce. Bićemo verni partneri fondaciji „Humana srca“, potrudićemo se da motivišemo privrednike iz naše opštine i ovo je jedan javni poziv, da i oni prepoznaju ovu energiju, ovaj tim i da i mi njima pomognemo koliko možemo“ – naglasila je Violeta Simić.

Nakon posete Domu, predstavnici Fondacije svečano su otvorili vrata preuređenog doma četvoročlane porodice Petroman, koja je do sada živela u najtežim mogućim uslovima. Naime, fondacija „Humana srca“ je uradila kompletnu rekonstrukciju porodične kuće Petroman u Beloj Crkvi.

Humana srca porodica Petroman

„Od početka ovog projekta, jedva smo čekali završetak radova i kada vidim ovu divnu dečicu, njihove osmehe i sjaj u očima, to mi je podstrek da idem dalje. Preponosna sam je jer je Fondacija „Humana srca“ uspela da, sa svim partnerima, pre svega sa građevinskom firmom koja je izvodila radova, za svega dvadesetak dana sprovede ovu akciju i renovira kompletnu kuću. Od krova, instalacija, unutrašnje rekonstrukcije, novog kupatila, nameštaja, sve što je bilo potrebno uradili smo. Ukupna finansijska konstrukcija iznosi 25 hiljada evra i hvala svim našim partnerima – donatorima koji su pomogli da zajedno stvaramo mala dela za velike osmehe“ – istakla je Danijela Vasilijević.

Nenad Petromnan se zahvalio Danijeli i svim ljudima koji su pomogli.

„Ovo je jedna ogromna stvar i nama donosi jedne normalne uslove za život koje, pre svega, deca zaslužuju. Predivan gest Fondacije i hvala svima koji su uzeli učešće u ovoj akciji i što su prepoznali trenutak kada je nama pomoć bila najpotrebija“ – dodao je Petroman.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*