Humanitarni bazar „Bela Crkva za Minju“ ovog vikenda u Gradskoj galeriji (VIDEO)

Bela Crkva za Minju

Humanitarni bazar „Bela Crkva za Minju“ održaće se u subotu i nedelju 7 i 8. novembra od 9 do 17 časova u Gradskoj galeriji. Cilj je da se sakupi što više novca za lečenje Minje Matić, devojčice iz Kragujevca koja boluje od spinalne mišićne atrofije, veoma retke i progresivne neuromišićne bolesti.

Kako kaže direktor UKD „Centar za kulturu Bela Crkva“ Ilija Blanuša, ideja je potekla od naše sugrađanke Slađane Andrejić.

„Mi smo vrlo rado prihvatili ovu inicijativu i, zbog vremenskih prilika, odlučili da bazar održimo u Gradskoj galeriji. Postavili smo stolove i pozvali sve ljude dobre volje da nam se pridruže, i veliko mi je zadovoljstvo da kažem da se dosta naših sugrađana odazvalo i podržalo ovu humanu akciju, pa im se, ovim putem, i zahvaljujem u ime Centra za kulturu i lokalne samouprave opštine Bela Crkva.“ – rekao je Blanuša.

Snežana Andrejić istakla je da je ponosna na svoje humane sugrađane, pojedince i preduzeća, koji su se odazvali u ovako velikom broju.

„Svaka pomoć je dobrodošla, u bilo kom vidu, bez obzira da li je to novčana, ili u vidu odeće, igrački, rukotvorina ili slatkiša za prodaju na ovom humanitarnom bazaru. Svi znaju za Minju, svi su čuli, pa pozivam sve dobre ljude da nas posete ovog vikenda u Gradskoj galeriji i pomognu, da joj bar malo olakšamo život i lečenje“ – dodala je Snežana Andrejić.

Humanitarni bazar „Bela Crkva za Minju“ održaće uz primenu svi propisanih epidemioloških mera i apelujemo na naše sugrađane koji budu došli da bazar da se pridržavaju preventivnih mera.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*