I ovih dana komunalno preduzeće sprovodi akciju uređenja katoličkog groblja

Katolicko groblje Komunalac uredjenje

Uz podršku lokalne samouprave, JКP „Belocrkvanski komunalac“ prošle godine otpočeo je akciju uređenja i čišćenja Кatoličkog groblja. Uz angažovanje ljudskih i tehničkih kapiciteta, komunalno preduzeće i ovih dana sprovodi radove na uklanjanju šiblja i samoniklog drveća i razčišćavanju zelenih površina.

Кatoličko groblje u Beloj Crkvi se prostire na površini od četiri hektara, a veći deo zauzima spomen-groblje. Spomenici starih Nemaca, Jevreja, Čeha, Mađara i Rumuna zarasli su u šiblje, jer nema ko da ih održava, s obzirom na to da su njihovi naslednici odavno otišli iz Bele Crkve. Ovaj višegodišnji problem koji se tiče neaktivnog dela groblja gde nema potomaka i gde se ne plaća održavanje, rukovodstvo JKP „Belocrkvanski komunalac“ planira da sistematski reši uz pomoć lokalne samouprave opštine Bela Crkva.

„Imajući u vidu njegov veliki istorijski značaj, jer tu leže ljudi koji su pre tri veka osnovali Belu Crkvu, potrudićemo se da ovi spomenici više ne zarastaju u travu i šiblje, da poštujemo naše pretke koji su dali svoj doprinos u razvoju Bele Crkve i da sačuvamo sećanje na one koji su svojim vizijom i predanim radom izgradili našu varoš i ostavili nam bogatu kulturnu baštinu, kojom se mi danas ponosimo“ – rekao je Šiman Irović, vd direktor JKP „Belocrkvanski komunalac“

Katolicko groblje uredjenje

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*