Imam pravo da imam svoja prava – Dan ljudskih prava u „Školi plus“

Dan ljudskih prava Skola Plus

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava „Škola plus“ je, stavljajući mlade u ulogu aktera, stimulisala decu i mlade na značaj vannastavnih aktivnosti, kroz društveni dijalog i stavila akcenat na značaj osnovnih prava i slobode.

„Кroz inovativnu, stvaralačku radionicu, a u okviru programa „Unapredimo proces obrazovanja pripadnika češke nacionalne manjine“ podržanom od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, podsetili smo ciljnu grupu na činjenicu da su osnovna ljudska prava i slobode neotuđivi i da pripadaju svima, a pomogao nam je Bukvar dečijih prava i prilagođeni stihovi poznatog dečijeg pesnika Ljubivoja Ršumovića“ – rekla je Ljiljana Stehlik.

Univerzalni simbol ljudskih prava predstavlja ljudska šaka koja formira goluba, povezujući i promovišući simbole ljudskosti i mira.

Poruka sa ovog skupa je da uvažavanjem bogatstva različitosti i posebnosti, kao i negovanjem multikulturalnog dijaloga možemo da izgradimo napredno društvo u kome će svaka osoba moći da ostvari svoj punu potencijal.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*