Izabrano rukovodstvo opštine Bela Crkva – Violeta Simić nova predsednica opštine, Marjan Aleksić predsednik SO Bela Crkva (VIDEO)

Bela Crkva zgrada Opstine

Na Konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Bela Crkva, nakon potvrđivanja mandata 33 odbornika, za predsednika novog saziva lokalnog parlamenta izabran je Marjan Aleksić sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“. Za njegovog zamenika izabran je Nenad Živanović („Aleksandar Vučić – Za našu decu“), a za sekretara skupštine postavljena je diplomirani pravnik Jadranka Milosavljević.

Marjan Aleksić je rođen 1969. godine, radio je u javnom i privatnom sektoru, bio je mestu zamenika predsednika opštine Bela Crkva, a ovo mu je drugi mandat na mestu predsednika Skupštine opštine Bela Crkva.

„Danas su potvrđeni mandati 33 odbornika u novom sazivuMarjan Aleksic lokalnog parlamenta koji će predstavljati stanovnike opštine Bela Crkva u narednom periodu. Srpska napredna stranka je osvojila najveći broj mandata, ukupno 21 mandat, a sa nama je i jedan odbornik SPS koji nam pruža podršku u radu SO Bela Crkva. Izabrali smo i izvršne organe, po prvi put imamo predsednicu opštine a to je Violeta Simić, izabran je njen zamenik i članovi veća. Nastavićemo da radimo što bolje u interesu svih stanovnika naše opštine“ – rekao je predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić.

Za predsednika Opštine Bela Crkva izabrana je diplomirani pravnik Violeta Simić, rođena 1972. godine. Radila je kao izvršni direktor pravnih poslova PIK-a „Južni Banat“ doo, obavljala je funkciju direktora Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi, nakon toga bila je direktor Direkcije za izgradnju opštine Bela Crkva, a bila je i na mestu zamenika predsednika opštine Bela Crkva. Na mesto predsednika opštine Bela Crkva došla je sa funkcije direktora Uprave za trezor, filijale Vršac.

„Sednica je protekla u skladu sa zakonom, tako da smo vrlo brzo i efikasno formirali skupštinu i nakon toga izabrali predstavnike izvršne vlasti. S obzirom na veliku podršku koju su stanovnici opštine Bela CrkvaVioleta Simic poverili Srpskoj naprednoj stranci na proteklim izborima, osećam ogromnu odgovornost i smatram da moramo u istom tempu da nastavimo sve započete projekte i da radimo još brže, jače i bolje“ – istakla je predsednica opštine Bela Crkva, Violeta Simić.

Na mesto zamenika predsednika opštine izabran je Darko Stanojev, takođe sa izborne liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“.

Na konstitutivnoj sednici SO Bela Crkva danas su izabrani i novi članovi Opštinskog veća: Borko Minić, Marko Lazarević, Danijela Vujičić, Slobodan Kravarski, Željko Popović, Goran Kelčej i Slađa Paskota.

Odbornici su imenovali i članove Mandatno imunitetske komisije i članove Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*