Izložba ilustracija Jozefa Lade u Beloj Crkvi (VIDEO)

Izlozba Jozef Lada Bela Crkva
Foto: Milan Belobabić

Izložba ilustracija Jozefa Lade pod nazivom „Meseci u godini“ otvorena je u svečanoj sali Istorijskog arhiva u Beloj Crkvi.

Izložba je samo deo manifestacije „Češka kulturna jesen“ u organizaciji „Škole plus“ Bela Crkva, Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine i uz podršku Ministarstva inostranih poslova Češke Republike.

„Jozef Lada je čuveni češki slikar, pisac, ilustrator i ova izložba posebno je namenjena deci za upoznavanje sa češkom kulturom i tradicijom. Izložba prikazuje sve mesece u godini i sve poslove koji se rade i zato izložba ima edukativni karakter, kako bi deca shvatila kako se ranije živelo i radilo na selu“ – rekla je Ljiljana Stehlik, predsednica Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine.

Jasmina Turturea, predsednica „Škole plus“ Bela Crkva naglasila je da ova izložba otvara manifestaciju „Češka kulturna jesen“ koja obuhvata niz aktivnosti, od projekcija čeških filmova do kreativnih radionica za decu i mlade.

Izlozba Jozef Lada otvaranje
Foto: Milan Belobabić

Izložbu je otvorila Suzana Sedlačkova iz Ministarstva inostranih poslova Češke Republike.

„U okviru naše posete imali smo priliku da vidimo kako izgledaju nastavne i vannastavne aktivnosti našeg učitelja češkog jezika Stanislava Havela. Za Češku Republiku veoma je važno učenje češkog jezika i zato šaljemo učitelje širom sveta i zadovoljni smo srdačnom dobrodošlicom i saradnjom na koju je Stanislav Havel ovde naišao“ – rekla je Sedlačkova.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*