Izložba „Zlatni alati“ u Pobedi (VIDEO)

Izlozba Zlatni alati Pobeda

Nakon tri dvodnevne sesije edukativnih radionica pozlaćivanja održanih tokom septembra meseca, u subotu 29. septembra 2018. godine otvorena је izložba „Zlatni alati“, u bivšoj „Pobedi“.

Projekat „Zlatni alati“ realizuje „Agora Art Action“, u partnerstvu sa Belocrkvanskim udruženjem kreativaca „Mustre“, u okviru Festivala „Na sopstveni pogon“ Asocijacije „Nezavisna kulturna scena Srbije“.

„Izložba „Zlatni alati“ predstavlja rezultat sedmogodišnjeg stalnog boravka i rada u bivšoj fabrici „Pobeda“. Činom pozlate svaki komad alata gubi svoju originalnu funkciju predmeta široke upotrebe i izdvaja se iz serije, čime dobija unikatnu estetsku vrednost umetničkog dela. Nova funkcija i novi estetski izgled alata naglašava njihovu ulogu i značaj u razvoju ljudskog društva“ – rekao je akademski slikar Nenad Bračić.

Izložbu su posetili i predstavnici Asocijacije „Nezavisna kulturna scena Srbije“.

„Četvrto izdanje festivala pod sloganom „Novi prostori kulture“ nastavilo je da insistira na decentralizaciji kulture, kao i na kulturnoj saradnji – pa je tako svaki program festivala bio projekat saradnje različitih organizacija, sa posebnim fokusom na animiranju i angažovanju lokalnih zajednica. Tokom celog septembra, festival je sa više od 20  programa različitih umetničkih formi i izraza putovao po Srbiji. Programi su se održavali u javnim i napuštenim prostorima, bivšim fabrikama, kao što je ovaj prostor napuštene fabrike „Pobeda“ – rekla je Virdžinija Đeković.

Zlatni alati izlozba

AGORA ART ACTION je umetnički eksperiment dvoje umetnika – Dragane Branković i Nenada Bračića. Od 2013. godine umetnici zauzimaju napuštenu fabriku nameštaja Pobeda u Beloj Crkvi i stvaraju platformu koja se bavi istraživanjem pojma trampe delujući kao medijski dispozitiv. Angažovanjem umetnika, volontera i građanstva Bele Crkve ovaj napušteni prostor je postao je svojevrstan multimedijalni umetnički i edukativni centar. Postao je mesto susreta i kreativne razmene: razmene znanja između mladih i afirmisanih umetnika, razmene iskustva između internacionalnih i lokalnih umetnika i razmene ideja između umetnika i lokalne zajednice.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*