JATP Bela Crkva obnovilo vozni park donacijom iz Češke (VIDEO)

Autobusi JATP

Javno autotransportno preduzeće „Bela Crkva“ obnovilo je svoj vozni park, u pitanju su dva autobusa i jedno putničko vozilo.

„Dobili smo donaciju dva autobusa marke Iveko-Sor, češke proizvodnje, iz grada Klinska iz Češke Republike, od privrednika Vladimira Ružičke. Vrednost ove donacije je oko 30 hiljada evra i koristimo ovu priliku da mu se zahvalimo. Autobusi su prošli proces carine, uskoro će biti i registrovani i uključeni u saobraćaj. Na ovaj način povećamo efikasnost i rentabilnost preduzeća, što nam znači i u procesu pripajanja četiri javna preduzeća u opštini Bela Crkva. Poslovna politika preduzeća je takva da nastojimo da imamo jedan tip vozila – autobusa, radi lakšeg nabavljanja rezervnih delova i ušteda. Autobusi će se koristiti prvenstveno za prevoz učenika, ali plan je da od 2022. godine obnovimo neke stare linije u međumesnom saobraćaju za prevoz meštana opštine Bela Crkva i da uvedemo liniju subotom, jer je to pijačni dan, a i radi dolaska stanovnika iz naseljenih mesta na vakcinaciju“ – rekao je Ivan Janikić, direktor JATP „Bela Crkva“.

Tokom ove godine, uz pomoć subvencija opštine Bela Crkva, nabavljeno je i putničko vozilo marke Pežo 508, sa sedam putničkih sedišta, a ova nabavka, kao i donacija, omogućava da JATP „Bela Crkva“ u proces pripajanja javnih preduzeća uđe sa kvalitetnijim i efikasnijim voznim parkom.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*