Jedriličarski klub „Panonija 1975“ dobio čamac (VIDEO)

Jedrilicarski klub Panonija 75 novi camac

Jedriličarski klub u Beloj Crkvi osnovan je 1975 godine, a u svom radu posebno neguje rad sa decom kroz školu jedrenja, učestvuje na takmičenjima širom države i regiona. Uz pomoć Sportskog saveza i opštine Bela Crkva, u klub je stigao čamac koji će im značiti u treninzima i regatama na rekama.

„U proteklom periodu klub je imao zapažene rezultate i privukao veliki broj dece i mladih. Prepoznali smo njihove napore i uz podršku predsednice opštine Violete Simić, omogućili smo nabavku čamca. Jedrenje je izuzetno atraktivan sport, sve više dece prolazi kroz školu jedrenja i nadamo se da će u budućnosti imati još bolje rezultate“ – rekao je član Upravnog odbora Sportskog saveza Bela Crkva Darko Ostojić.

Ovaj čamac posebno je značajan za bezbednost takmičara Jedriličarskog kluba „Panonija 1975“, naročito onih najmlađih.

„Jedrenje je specifičan sport, kada je vetar ima i talasa i čamac nam znači da pravovremeno reagujemo ukoliko se neka jedrilica prevrne na vodi. Zahvaljujemo se Sportskom savezu i predsednici opštine na ovom čamcu, prvenstveno radi bezbednosti naših najmlađih članova. U narednom period moći ćemo da organizujemo i regatu na Dunavu što će biti posebno interesantno“ – rekao je Goran Milenković, član uprave kluba.

Jedriličarski klub „Panonija 1975“ broji 50 članova, a od tog broja, 30 je aktivnih takmičara.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*