Kad deca stvaraju za decu – nova predstava pozorišta „Najteatar“

Kako su postale ruzne reci predstava

Pozorišna jesen u Beloj Crkvi, nastavaljena je protekle nedelje izvođenjem  predstave  za decu  „Kako su postale ružne reči”  po tekstu Duška Radovića, a u režiji Vladana Jakovljevića.

Pozorište „Najteatar“ ponovo je obradovalo najmlađu publiku. Naime, članovi teatra pripremili su i prikazali pozorišni komad jednog od naših najvećih i najpoznatijih pisaca za decu i odrasle. Reč je o tekstu „Kako su postale ružne reči“ Duška Radovića. U pozorišnoj sali Centra za kulturu, kombinovani dramski ansambl, koji čine polaznici Škole glume “Najteatar”, kao i učenici belocrkvanskih osnovnih i srednjih škola, uz podršku i učešće starijih i iskusnijih glumaca, igrali su za naše najmlađe. Prva predstva koja je odigrana u sredu, 1. novembra, bila je namenjena deci Predškolske ustanove “Anđelka Đurić”, dok su sutradan publiku činili učenici nižih razreda osnovnih škola. Najpre je odigrana predstava za učenike OŠ „Žarko Zrenjanin“, a odmah nakon toga, u pozorište su došli učenici OŠ „Dositej Obradović“. Predstavu je ukupno odgledalo oko 250 mališana.

Glumačku postavku su činili: princeza – Olivera Ćosić, dadilja – Viktorija Stojković, princ Leopold – Marijan Ćosić, kuvarica Margarita – Dragana Mitrović, oficir – Nikola Ristić, konjušar Barnabas – Vladan Jakovljević, svetioničar Klaudije – Danijel Petrović, pripovedač – Jelena Tovarnicki. Tehničku podršku su činili Vladica Aćimović i Ines Perišić.

Sudeći po reakciji publike, kao i po euforiji samih izvođača, predstave su bile veoma uspešne. Pogotovo su se dobro zabavila deca iz osnovnih škola, ali su i predškolci sa velikom pažnjom odgledali komad i bili hipnotisani pozorišnom čarolijom.

„Pošto smo „probili led“ i premijerno izveli predstavu, pa čak i odmah odigrali dve reprize, spremni smo da igramo i pred drugom publikom. To znači da nam predstoje predstave u selima naše opštine, a nadamo se i gostovanju u drugim destinacijama. Pre svega mislim na Beograd i Kovin, a postoji mogućnost odlaska i u neke druge gradove. Želeo bih, u ime mojih „Najteatrovaca“ da se zahvalim Centru za kulturu „Bela Crkva“ na svesrdnoj pomoći, kao i školskim i predškolskim ustanovama u Beloj Crkvi, koji su nam stalna i verna publika i bez kojih naš rad ne bi imao smisla.“ – rekao nam je Vladan Jakovljević, reditelj ovog komada i rukovodilac Pozorišta „Najteatar“.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*