Kanu regata na Karašu

Spust kanuima na Karašu

Reka Karaš sa gustom šumskom obalom sa nepredviđenim preprekama na putu, ali i prekrasnim pejzažima koji podsećaju na Amazonske predele predstavlja idealno mesto za sve one željne avanture. 

Karaš je jedini neuređeni tok u Vojvodini, za vreme rimskog carstva reka je bila poznata pod nazivom Apo, što je na tračanskom značilo voda. Izvire u Rumuniji i uliva se u Кanal DTD, između Dupljaje i Grebenca, a zatim njen dalji tok do Dunava koristi sadašnji kanal DTD, koji pri tome ostavlja divne presečene meandre (mrtvake – Mrtvi Кaraš) i danas bogate ribom.

Ukoliko želite da doživite pravu anvanturu i upoznate ovu reku, jedan od najboljih načina je vožnja kanuom, a za to će se pobrinuti Goran Stojković – Kajman, areholog i predsednik Кluba ekstremnih sportova „Avantura 4×4“ koji se iz Pančeva doselio u selo Dupljaja i tu provodi život uz reku.

„Sezonu otvaramo sutra, 30. aprila i nastavljamo 1. maja. Spust kanuima počinje od sela Dobričevo sve do Dupljaje. Start će biti negde oko 10 časova. Karaš je idealan za plovila na vesla kao što su kajaci za mirne vode, kanui, ali i druga plovila plitkog gaza“ – kaže Stojković.

Vožnja kanuom je idealna za sve avanturiste, iskusnije veslače, manja plovila i veće grupe. Prelep ambijent Karaša koji se retko gde može doživeti, možete već sada iskustiti za praznike, a na društvenim mrežama možete naći kontakt Gorana Stojkovića – Kajmana, koji će vam iznajmiti kanu i krenuti sa vama u avanturu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*