Karatistkinje iz Kovina osvojile prvo mesto na državnom prvenstvu

KK Radnicki Kovin 1

Ženski kata tim KK „Radnički“ okitio se najsjajnijim odličjem na upravo završenom državnom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore održanom u Čačku u subotu, 4. novembra.

Nakon prošlogodišnje bronze, sada su „zlatne“ devojke postale Anđela Krivošić, Anđela Spasojević i Selena Đorđević. Redom su maksimalnim rezultatima od 5:0, savladale timove iz Mionice, Plandišta i u finalu ekipu Sombora. Time su, nakon prvog mesta na prvenstvu Vojvodine u ekipnoj konkurenciji, sjajnih rezultata na međunarodnom turniru u Rumuniji u pojedinačnoj konkurenciji, ovim zlatom na državnom prvenstvu na najbolji način završile kalendarsku godinu. Ostaje samo nada da će ih selektor Srbije u katama pozvati pripreme, gde će pokušati da izbore svoje mesto u nacionalnom timu.

KK Radnicki Kovin 2

Veliki ekipni uspeh devojaka donekle je nadomestio ne baš tako dobre rezulltate naših karatista u ostalim konkurencijama. Naime, zbog bolesti Nikole Carana, muški kata tim nije nastupio na državnom prvenstvu i samim tim nije mogao da brani bronzanu medalju osvojenu prošle godine. Nastupi u pojedinačnoj konkurenciji prošli su bez mnogo uspeha – devojke su zaustavljene u drugom, odnosno prvom kolu, kao i jedini predstavnik u muškoj konkurenciji Aleksandar Mlinar koji je, nakon startne pobede u prvom kolu nad takmičarem karate kluba „Radnički“ iz Beograda, u drugom pretrpeo poraz i tako završio ovogodišnje državno prvenstvo. Podsetimo, najuspešniji takmičari iz tri regiona naše zemlje – preko prvenstva Vojvodine, Beograda i centralne Srbije izborili su plasman za državno prvenstvo koje je proteklog vikenda održano u Čačku.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*