Karavan prijateljstva mališana iz „Škole plus“

Moje pravo da hodam zdravo

Nevladina organizacija „Škola plus“ iz Bele Crkve sprovodi aktivnosti u okviru programa za decu i mlade pod nazivom „Karavan prijeteljstva“, podržanog od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Unapređivanje mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih, kroz promociju igara i kolektivnog boravka mladih u prirodi, bio je glavni cilj ovog karavana.

„Кaravan prijateljstva uključio je najvažniji aspekt u ovim posebnim vremenima dok traje pandemija, a to je pešačenje i boravak u prirodi. Uprkos lošem prolećnom vremenu, uz vetar i kišu, uspeli smo da spojimo obrazovni koncept sa pravilnim korišćenjem slobodnog vremena. Impozantno je bilo stajati na ušću reke Nere u Dunav, gde smo prisutnima preneli važne karakteristike ove veličanstvene reke Dunav, koja protiče i kroz teritoriju opštine Bela Crkva. Uz lagano pešačenje, druženje, raznovrsne igre i edukaciju – kvalitetno smo proveli jedan dan“ – rekla je Jasmina Turturea, predsednica NVO „Škola plus“.

Кaravan prijateljstva izveden je u nekoliko grupa, uz moto: „Moje pravo da hodam zdravo“ i ostvario je sve zadate ciljeve. Raduje činjenica da smo ovim izletom do ušća Nere u Dunav obuhvatili sadržaj sa naših tematskih radionica u ovom ciklusu, uz primenu obrazovno – vaspitnih sadržaja, koji će omogućiti mladima da razviju veštine i vrednosne stavove kroz ovakav lični razvoj – poručuju iz „Škole plus“.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*