KEEL CUP 2021: Praznik vaterpola u Beloj Crkvi (VIDEO)

Keel Cup 2021 pobednici Braca Karic

Osmi po redu, popularni „Keel Cup“ održan je od 30. jula do 1. avgusta na Glavnom belocrkvanskom jezeru. Šest ekipa učestvovalo je na turniru u „beach“ vaterpolu, a publika je tokom 3 dana takmičenja uživala u velikom broju utakmica, jer se igralo po principu svako sa svakim.

Predstavnik Vaterpolo Saveza Srbije Mihajlo Korolija posetio je Belu Crkvu i rekao da je u odnosu na pre dve godine primetan napredak u radu VK „Jezero“, počevši od uređenja infrastrukture do rada sa decom.

Pravi praznik vaterpola bio je u Beloj Crkvi, naročito u nedelju kada su se igrale polufinalne i finalne utakmice. Publika je ispunila do poslednjeg mesta tribine na vaterpolo terenu i željno očekivala utakmicu za treće mesto kao i finale, u kome su snage odmerili domaća ekipa „Braća Karić“ i mlada beogradska ekipa „Babina dvocevka“.

Nakon odigranog finala, prvo mesto zauzela je ekipa iz Bele Crkve pod nazivom „Braća Karić“, drugo mesto ekipa iz Beograda „Babina Dvocevka „, dok je treće mesto pripalo belocrkvanskoj ekipi „Beach bar Boss“.

Nagrada za najboljeg mladog igrača ove godine pripala je Aleksandru Lekiću, najbolji golman je Uroš Luketić, dok je najbolji igrač turnira sa najvećim brojem postignutih golova Marko Živojinović.

Medelja i pehare uručila je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić, koja je čestitali svim takmičarima i organizatorima turnira.

„Turnir je zaista jedna prva letnja atrakcija za našu opštinu, sve pohvale organizatorima, očekujemo da ćemo sledeće godine imati više ekipa. Ono što je obeležilo ovo takmičenje jeste i humanitarni karakter turnira, za pomoć našoj sugrađanki Marini Veselinović, tako da su ovi momci pokazali ne samo da su dobri sportisti, već i da humani i spremni da pomognu“ – naglasila je Simić.

Direktor „Keel kupa“, Nenad Tomić istakao je da je ove godine turnir u prvi plan stvaio mlade ekipe, koje su se oprobale u bič vaterpolu.

„Bile su divne utakmice, svi smo uživali. Ove godine imali smo manji broj ekipa, ali je to dalo šansu dečacima iz Bele Crkve. Imali smo četiri ekipe iz Bele Crkve, a čak tri ekipe su činili ovi dečaci koji su bili izuzetni. Ono što je meni jako važno jeste da smo turnir vratili u Belu Crkvu, nakon prošlogodišnje pauze zbog epidemije korone. Zeleni golovi su tu u jezerskom bazenu, tako da se Keel kup vratio svojoj kući“ – rekao je Tomić.

Za sam kraj gledaci su uživali u vatrometu i na najbolji mogući način proslavili dominaciju belocrkvanskih ekipa na turniru.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*