Klizalište, kićenje jelke i podela paketića u Kovinu

U susret praznicima, na prelazu iz 2017. u 2018. godinu, u centru Kovina je u nedelju, 17. decembra u podne, održana manifestacija povodom postavljanja klizališta za zimsku sezonu.

Desetine mališana sa roditeljima, bakama i dekama, rođacima, okupilo se da prisustvuju otvaranju sezone klizanja. Iako zbog do juče visokih temperatura led još nije formiran – pa su otkazani ranije najavljeni programi na ledu – za prisutne su vaspitači PU „Naša radost“ Kovin izveli predstavu „Začarani Deda Mraz“. Videli smo na delu interaktivno pozorište, u kojem su deca, zajedno sa glumcima, došla do rešenja i pobede nad zlom vešticom.

Po završetku predstave, obratila se predsednica opštine Sanja Petrović: „Klizanje će i ove sezone biti potpuno besplatno, jer smo na vreme obezbedili sredstva za tu namenu. Biće vam na raspolaganju svakoga dana od 10 izjutra, do 10 uveče. Važno je da ponesete dobro raspoloženje, ostalo će biti tu. Iskoristiću ovu priliku da pozdravim sve koji ovog vikenda uživaju u čaroliji Novogodišnjeg bazara i da se zahvalim svima koji su učestvovali u njegovoj organizaciji i doprineli da osetimo lepotu darivanja i zajedničkog kreiranja ukrasa i poklona za novogodišnju jelku. Pa, pošto zima nekako lenjo dolazi i još ne možemo na klizanje, to ne znači da ne možemo da okitimo veliku jelku za koje ste vi, draga deco, uz pomoć starijih, napravili tako lepe ukrase. Zato vas pozivam da zajedno okitimo jelku, a posle toga da podelimo novogodišnje paketiće. I ove godine, obezbedili smo čak 600 novogodišnjih paketića koje će dobiti najmlađi sugrađani, jer praznici su pre svega za njih i zbog njih svima nama nešto posebno“ – poručila je predsednica, između ostalog.

Prisutni su nakon toga zajedno pošli da okite jelku, a zatim su podeljeni paketići. Za okrepljenje od boravka na otvorenom, tradicionalno se pobrinuo Crveni krst Kovin: za svakog se našla krofna i topao čaj, a maskota Dora pobrinula se za raspoloženje.

Sugrađani su iskoristili priliku i da posete Novogodišnji bazar u Centru za kulturu koji je počeo u subotu i trajao tokom celog vikenda. Poseban doprinos svim događanjima dali su i Turistička organizacija opštine, Predškolska ustanova, Dnevni boravak za lica sa smetnjama u razvoju, Udruženje „Kovinka“, Amatersko pozorište, učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Centar za kulturu, „Kovinski komunalac“.

Najavljivana promocija karlinga na ledu odložena je do dana kada se budu stekli uslovi na klizalištu, odnosno kada led bude formiran tako da bude bezbedno i da može da se prikaže zainteresovanima. To će najverovatnije biti u četvrtak, 21. decembra, u saradnji sa srednjim školama iz Kovina. Do tada, biće poznato i kada će biti održane radionice pantomime sa glumcem Markom Stojanovićem, poručili su organizatori.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*