Koncert „Hora slavista“ u Centru za kulturu (VIDEO)

Hor slavista Bela Crkva

U organizaciji Centra za kulturu „Bela Crkva“, u nedelju, 8. decembra, održan je koncert „Hora slavista“ iz Beograda.

„Hor slavista“ je osnovan 2007. godine na Katedri za slavistiku Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Bavi se promovisanjem slovenske kulture, očuvanjem tradicionalnih vrednosti i negovanjem prijateljstva, kroz snagu muzike i pesme. Okuplja mlade ljude, studente, profesore i doktorande ruskog i drugih slovenskih jezika. Horom rukovodi Ana Grujić.

U želji da na teritoriji Vojvodine promovišu kulturu ruskog naroda, koji je njenom razvoju dao nemerljiv doprinos u kulturnom, obrazovnom i duhovnom smislu, članovi hora poklonili su belocrkvanskoj publici koncert pod nazivom „Tragovima ruske melodije“.

Učenici Osnovne škole „Sava Munćan“ iz Kruščice sa svojom nastavnicom Natašom Radulović Belobabić, oplemenili su ovaj koncert recitovanjem pesama koje je hor izvodio. Pesme su prevedene na srpski jezik, a deca su se potrudila da svojom izvedbom prenese emociju publici i približe tematiku ruskih pesama.

Značajnom mesto u istorijskim vezama Srbije i Rusije svakako zauzima i Bela Crkva. Deo koncerta bio je posvećen i podsećanju na te neraskidive niti koje spajaju Belu Crkvu sa Rusijom.

Publika je uživala u ovom nesvakidašnjem koncertu, kažu da su kroz horsko pevanje osetili širinu ruske duše i poneli sa sobom jednu prelepu emociju koja će im grejati dušu i srce u ovim hladnim danima.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*