Koncert KUD „Đorđe Maletić“ – tradiciju čuvaju narodnom igrom i pesmom (VIDEO)

Smotra folklora Jasenovo 1

Letnji koncert КUD „Đorđe Maletić“ iz Jasenova ubraja se u one manifestacije kojima se publika raduje, ne samo iz ovog naseljenog mesta, već i iz okolnih sela i svake godine okuplja sve veći broj zaljubljenika u folklor.

Tako je bilo i u subotu, 18. juna, u rekonstruisanoj sali Doma kulture u Jasenovu, a koncert je bio prilika mlađe sekcije KUD „Đorđe Maletić“ pokažu koliko su napredovali uz svog koreografa, a onima starijima da dokažu koliko ozbiljno prihvataju svaki susret s publikom.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić pohvalila je organizatore manifestacije i naglasila značaj kulturno umetničkog društva u negovanju narodne tradicije.

„Koncert je bio prelep, gosti su nam bili divni i u renoviranom prostoru Doma kulture, koji je skoro pa završen bilo je je zaista predivno veče. Ono što me uvek obraduje jeste činjenica da smo ulaganjem u rekonsktrukciju Doma kulture motivisali i Kulturno umetničko društvo iz Jasenova i da ima sve više i više mališana na ovoj pozornici“ – istakla je predsednica opštine Violeta Simić.

Zamenik predsednika KUD „Đorđe Maletić“ Laslo Horti zahvalio se lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva na podršci u rekonstrukciji Doma kulture, koji je bio u jako lošem stanju.

„Prvo smo uradili krov, nakon toga sanaciju unutrašnjosti objekta, ostalo je još da postavimo podne ploče i stolice. To je prva faza, a uradićemo i kabine za presvlačenje. Svi mladi u selu su se pokrenuli, jer su ovi radovi prvenstveno zbog njih“ – rekao je Horti.

Koreograf KUD „Đorđe Maletić“ Zoran Dimković kaže da ovo društvo, pre svega, neguje rad sa decom i mladima i da okuplja sve ljude dobre volje.

Pored domaćina na koncertu su nastupile i sekcije KUD „Filip Višnjić“ iz Višnjićeva, KUD „Đerđef“ iz Zrenjanina i KUD „Aleksandrovo“.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*