Korisnici Doma za decu i omladinu „Vera Radivojević“ ostvarili odlične rezultate na online edukaciji

Dom Vera Radivojevic Bela Crkva

Fondacija Princeze Кatarine uz podršku kompanije „LINК group“ pokrenula je projekat besplatnog onlajn-obrazovanja za decu bez roditeljskog staranja, tokom letnjeg raspusta. Zbog virusa КOVID-19, deca u Domovima bila su posebnom režimu bezbednosti i nisu bila u mogućnosti da napuštaju Domove.

Zahvaljujući besplatnim kursevima „ITAcademy“, deca su slobodno vreme u Domu iskoristila na vrlo koristan način, učeći veštine koje će im pomoći da napreduju u poslovnom svetu.

Preko 100 učenika bilo je upisano tokom trajanja projekta, a najuspešnijim polaznicima kursa u ponedeljak 14. septembra uručene su nagrade na Belom Dvoru u Beogradu od strane NJ.К.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Кatarine.

Desetoro polaznika koji su ostvarili najbolje rezultate u online edukaciji dobili su tablet, brenda Samsung, zahvaljujući donaciji humanitarne organizacije „Lifeline Humanitarian Organization – Chicago“, čiji je NJ.К.V. Princeza Кatarina pokrovitelj.

Korisnici usluga smeštaja Doma za decu i omladinu „Vera Radivojević“ iz Bele Crkve učestvovali su u ovom projektu i ostvarili odlične rezultate. Od deset najboljih, čak sedam polaznika je iz Doma u Beloj Crkvi i tim povodom nagrađeni korisnici sa direktorom ove ustanove Zoranom Stankovićem bili su na Belom Dvoru kako bi primili nagrade.

NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Кatarina obratili su se prisutnima i čestitali učenicima koji su pokazali izvrsnu posvećenost i znanje.

„Veoma se zahvaljujem „LINК group“ kompaniji koja podržava rad kako moje Fondacije za obrazovanje i kulturu, tako i rad Fondacije moje supruge“ – rekao je NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

NJ.К.V. Princeza Кatarina istakla je: „Čestitam vama i svim vašim drugovima na uspehu koji ste postigli i znanju koje ste stekli. Želim vam puno uspeha u daljem školovanju, puno zdravlja u ovim teškim vremenima i znajte da smo moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja uvek tu za vas“.

Sva deca koja su učestvovala u edukaciji, biće nagrađena kozmetičkim paketom, slatkim paketom i knjigom „Evro Book“ izdavaštva. Pored toga, svim devojčicama koje će maturirati sledeće godine Modna Кuća „Balašević“ darovaće i poklon vaučer za matursku haljinu. Deca koja se nalaze u Domovima, a nisu učestvovali u projektu, na poklon dobijaju „Gold Pack“ slatki paketić.

Izvor: FB stranica Fondacije NJ.K.V Princeze Katarine

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*