Kovinski srednjoškolci se upoznali sa karlingom, osnovci učili pantomimu

karling kovin

Učenici Gimnazije i ekonomske škole Branko Radičević Kovin i SSŠ „Vasa Pelagić“ Kovin upoznali su se juče sa pravilima olimpijskog sporta karlinga na ledu.

Predstavnik Nacionalnog saveza za Karling Srbije, Marko Stojanović i Đorđe Nešković, kapiten reprezentacije Srbije za karling, promovisali su ovaj sport u srednjim školama u Kovinu, a potom su u saradnji sa dirigentom Nenadom Petkovićem održali u pozorišnoj Sali centra za kulturu Kovin radionicu pantomime na temu zimski olimpijski sportovi. Dramski umetnik, ujedno i osnivač Svetske organizacije pantomimičara, Marko Stojanović, mlađim osnovcima je kroz pantomimu prikazao sportove poput karlinga, skijanja, ski skokova i sankanja. Radionica je bila interaktivnog tipa, pa su tako učenici imali priliku i da nauče kako se izvodi pantomima.

Prema rečima Marka Stojanovića, dramskog glumca, događaj je organizovan u cilju da se deca prvenstveno zabave i druže, ali i bliže upoznaju sa olimpijskim sportovima koji nisu toliko zastupuljeni u našoj zemlji. Deca su imala priliku da vide i nauče kroz pantomimu kako se vozi bob, kako se igra karling koji će imati prilike da probaju i sutra.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*