Lepe vesti za Belocrkvanske pčelare (VIDEO)

lekovi za pcele

Opština Bela Crkva dobila je od Vlade AP Vojvodine određenu količinu sredstva za zaštitu pčela i to Varotoma i Aminotoma.

Navedene lekove je predstavnicima pčelarskih udruženja sa teritorije opštine Bela Crkva uručio predsednik opštine Darko Bogosavljević.

„Ove godine uspeli smo da obezbedimo više sredstva za zaštitu pčela nago prošle godine, a sredstva su namenjena registrovanim pčelarima koji imaju svoje košnice na teritoriji opštine Bela Crkva. Vremenski uslovi su bili nepovoljni za pčele, a ja se nadam da je ova pomoć stigla u pravom trenutku za naše sugrađane koji se bave pčelarstvom“ – rekao je predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević.

Prema instrukcijama koje su upućene opštinama, lekovi će dalje biti distribuirani pčelarima koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva putem udruženja čiji su članovi.

„Zahvalio bih se lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva koja nam je obezbedila sredstva za zaštitu pčela. Ove godine dobili smo dovoljnu količinu sredstva kako bi spasili pčela, s obzirom da nije bilo ni bagremove paše, ni uljane repice, ovim sredstvima izvršićemo tretiranje dok ne stigne suncokretova paša“ – istakao je Dragan Mihajlović, zamenik predsednika Pčelarskog udruženja „Karaš“ iz Dobričeva.

Sredstva je preuzeo i Anton Hubert, predsednik Pčelarskog udruženja „Češko Selo.

„Ova pomoć nam mnogo znači zbog nepovoljnih vremenskih uslova i velikog broja kišnih dana i ja bih se u ime pčelara zahvalio lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva na ovoj donaciji“ – kaže Hubert.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*