Mališani iz Jasenova i Dupljaje bodrili „Orlove“ (VIDEO)

utakmica jasenovci

Fudbalska reprezentacija Srbije protiv Luksemburga je odigrala pretposlednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i zabeležila pobedu sa 3:2.

Uz parolu „Mi smo 12. igrač“, tog 14. novembra, dečaci i devojčice iz Jasenova i Dupljaje zaputili su se u Beograd, kako bi na stadionu „Rajko Mitić“ pružili podršku „Orlovima“ u njihovoj želji da izbore plasman na Evropsko prvenstvo.

Roditelji su došli da isprate svoju decu, a deca k’o deca, nestpljiva i puna energije zapitkivali su – Deki kada krećemo, kad stiže autobus, hoćemo li stići na vreme…

Dejan Paunković, idejni tvorac ove akcije, umirivao je mališane i sve vreme vršio nephodne poslednje pripreme pred put.

Entuzijazam ovog mladog sportiste koji je završio Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i koji je nakon profesionalnog trenerskog rada u FK „Rad“ i FK „Sinđelić“, odlučio da se vrati u svoje rodno mesto, uspeo je da pokrene roditelje i školu u organizaciji odlaska mališana na utakmicu.

„Ideja se rodila iz razloga što deca iz većih gradova imaju veće mogućnosti i za bavljenje sportom i za gledanje utakmica. Deca iz manjih sredina nemaju takve mogućnosti i želeo sam ovu akciju da pokrenem u svom selu, da deca nešto novo vide i nauče i da po prvi put gledaju utakmicu reprezentacije na stadionu „Rajko Mitić“. Najpre sam razgovaro sa roditeljima koji su dali zeleno svetlo da deca odu na utakmicu, a nakon toga otišao sam do OŠ „Đorđe Maletić“ gde sam razgovarao sa direktorkom koja je podržala akciju kao i nastavnici dečaka i devojčica. Razgovarao sam i sa Sanelom Motorov, koja mi je pomoglo oko prevoza za Beograd i svima se ovim putem zahvaljujem“ – istakao je Dejan Paunković.

Postoje planovi da krajem ovog meseca počne sa radom i škola fudbala u Jasenovu na čelu sa trenerom Dejanom Paunkovićem, koji želi da kvalitetnim i detaljnim radom sa mlađim kategorijama, pronađe talentovane dečake koji bi se u budućnosti profesionalno bavili fudbalom.

Dečaci iz Jasenova i Dupljaje pokazali su nam da istinski vole fudbal i fudbalere i da u njima vide svoje idole. Kako nam reče jedan dečak: „Navijam i za Zvezdu i Partizan“… Kako to, upitali smo ga?

„Ja navijam za Zvezdu, a moj najbolji drug za Partizan, da se ne bi svađali, dogovorili smo se da obojica navijamo za oba kluba“ – odgovorio nam je.

Možda bi i stariji mogli iz ovog odgovara da nauče nešto o drugarstvu i solidarnosti, a fubaleri koji su uzor našim mališanima treba da prikažu dobru igru na terenu, navijači sportski duh – jer, svakako, podrška dece na stadionu je najiskrenija i može pružiti samo dodatni motiv za pobedom.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*