Međunarodna smotra foklora KUD “Vukomir Vidić – Uča” u Kusiću zakazana za 28. maj

U organizaciji KUD „Vukomir Vidić – Uča“ uz podršku Centra za kulturu „Bela Crkva“, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave opštine Bela Crkva, Međunarodna smotra foklora održaće se u Kusiću u subotu 28.maja.

Manifestacija će početi u 17 časova, u Spomen domu u Kusiću, a pored domaćina i folklornih sekcija iz zemlje, nastupiće i brojna kulturno umetnička društva iz Rumunije.

Кulturno-umetničko društvo „Vukomir Vidić – Uča” iz Кusića obnovilo je rad 2013. godine. Učestvovalo je na raznim manifestacijama u zemlji i inostranstvu. Posebnu saradnju neguje sa Кulturno-umetničkim društvom „ Dunav – Svinica” iz Rumunije.

Zahvaljujujući toj saradnji, uz podršku  Lokalne samouprave opštine Bela Crkva, uspešno je realizovan IPA projekat  prekogranične saradnje Rumnunija – Srbija pod nazivom „Čuvari tradicije“. U okviru ovog projekta rekonstruisan je Dom kulture u Kusiću i formirana je zajednička sekcija pod nazivom“Čuvari tradicije“ sa ciljem očuvanja i promovisanja narodne igre i pesme ne samo Srba i Rumuna već i drugih naroda i nacionalnih zajednica u pograničnom regionu.

Društvo ima preko 100 članova u svim kategorijama,a posebno neguje rad  sa decom.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*