Ministar Đorđević u Beloj Crkvi (VIDEO)

Ministar Djordjevic Bela Crkva 2

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Centar za socijalni rad „8 Maj“ u Beloj Crkvi, gde je imao radni sastanak sa direktorom Centra Draganom Popovićem i predsednikom opštine Bela Crkva Darkom Bogosavljevićem.

Ministar Đorđević obišao je i Dom za decu i omladinu „Vera Radivojević“ gde je razovarao sa štićenicima ove ustanove i na licu mestu imao priliku da se upozna sa uslovima boravaka dece. Nakon toga, o konkretnim zahtevima i mogućnostima dodatnog unapređenje uslova za smeštaj dece, Ministar je razgovarao sa vd direktorom ove ustanove Zoranom Stankovićem.

„Postoje veliki planova kada je u pitanju Bela Crkva i kompletna rekonstrukcija objekta Doma. Na prvom mestu, moramo da sledeće godine izdvojimo sredstva za izradu projekta, kako bi oni aplicirali kod Kancelarije za javna ulaganja. Ja sada mogu da kažem da ćemo sigurno izdvojiti novac za to, bitno je da sledeće godine imamo projekat i da se krene u kompletno renoviranje objekta. Kada je u pitanju Centar za socijalni rad, pričali smo o rekonstrukciji ovog drugog dela objekta, koji su oni dobili od tužilaštva. Ima velikih planova na koji način da se taj objekat stavi u funkciju i dogovorili smo se da oni već u januaru mesecu naredne godine dobiju novac za tu namenu“ – istakao je Ministar.

Ministar Đorđević osvrnuo se i na smanjenje stope nezaposlenosti i mogućnosti dodatne edukacije i stručnog usavršavanja lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

„Nastavićemo i dalje da pomažemo Belu Crkvu, vidimo da ima dosta korisnika socijalne pomoći. Nama je plan da to promenimo, želimo da smanjimo stopu nezaposlenih. Čuo sam od predsednika opštine da je u planu i dolazak jednog velikog investitora, ali je potrebno da imate i dovoljan broj edukovanih radnika. Mi moramo da se pripremimo za tako nesto i ja želim da ulažemo više kako bi lokalna samouprava opštine Bela Crkva onda mogla da stane ispred potencijalnih investitora sa činjenicom da imate dovoljan broj edukovanih i obučenih radnika“ – dodao je Ministar Đorđević.

Đorđević je rekao da će pomoći deci i mladima u Domu za decu i omladinu „Vera Radivojević“ u edukativnom smislu, kroz nove računare i knjige, kako bi savladali korišćenje osnovnih aplikacija na računaru.

 

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*