Ministar Šarčević u poseti Beloj Crkvi (VIDEO)

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević, u četvrtak, 25. januara, posetio je Belu Crkvu.

Tokom posete, ministar Šarčević održao je sastanak sa predsednikom opštine Bela Crkva Darkom Bogosavljevićem, predsednikom SO Bela Crkva Marjanom Aleksićem i direktorima obrazovno-vaspitnih ustanova sa teritorije naše opštine.

Na sastanku je bilo reči o reformskim procesima, novinama u obrazovnom sistemu, a ministar je govorio i o mogućnosti otvaranja Centra izvrsnosti za decu i omladinu u Beloj Crkvi. Centar bi se bavio geonaukom, istraživanjem nafte, gasa i zemljišta, i po rečima ministra, sredstva za projekat su već obezbeđena.

Na sastanku sa rukovodstvom opštine Bela Crkva bilo je reči i o adaptaciji nekadašnjeg školskog objekta, koji bi postao đački centar za ekskurzije.

Nakon toga, ministar je obišao Osnovnu školu „Dositej Obradović“ i Tehničku školu „Sava Munćan“.

Ministar je istakao da je protekla godina bila pripremna za veliku promenu koja sledi od prvog septembra. Dodao je i da je Svetska banka uradila platformu nove mreže obrazovno-vaspitnih ustanova, i da sada sledi sagledavanje specifičnosti pojedinih regija.

Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević ocenio je posetu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića našoj opštini veoma značajnom i istakao da je on prvi ministar prosvete koji je obišao našu opštinu u poslednjih deset godina.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*