Ministar Udovičić i Pokrajinski sekretar Basta posetili Belu Crkvu (VIDEO)

Udovicic i Basta u Kruscici

U okviru obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i Pokrajinski sekretar Dane Basta danas su posetili opštinu Bela Crkva i tom prilikom obišli Osnovnu školu „Sava Munćan“ u Kruščici, gde su ih dočekali predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić, predsednik SO Marjan Aleksić, zamenik predsednika opštine Darko Stanojev, član opštinskog veća Marko Lazarević, direktor OŠ „Sava Munćan Nikola“ Mirčov i predstavnici Saveta MZ Kruščica.

Kroz sadržajne razgovore sa predstavnicima lokalne samouprave i sportskim funkcionerima, ministar Udovičić je upoznat sa aktuelnom situacijom u sistemu sporta u opštini Bela Crkva, planovima za unapređenje uslova za dalji razvoj sporta i njegove uloge u lokalnoj zajednici. Ministar je imao prilku i da prisustvuje treningu mališana FK „Inviktus 2020“ u balon sali u Kruščici.

„Zahvalila bih se ministru Udovičiću i sekretaru Basti što su nas danas posetili i što su obišli našu školu u Kruščici. Imali smo priliku da prezentujemo sve što smo uradili u pogledu ulaganja u sportsku infrastrukturu. Potrudili smo da rekonstruišemo postojeće i izgradimo nove sportske objekte, od kojih je najznačajniji košarkaški teren u Železničkom parku. Završićemo ove godine još tri sportska objekta koja su nam preostala, a to se vidi kroz naš budžet. Istakla bih izuzetne rezultate naših sportista koji su opravdali našu strategiju i podršku sportu. Imamo svetskog šampiona u dizanju tegova u kategoriji veterana, što je po prvi put u istoriji Bele Crkve, a uspešni smo na državnim takmičenjima u podvodnim aktivnostima. Trudićemo da i u narednom periodu ulažemo u sport i sportske aktivnosti, jer su zdrav način života i ovaj način na koji FK „Inviktus“ radi sa mališanima, prava budućnost za decu i njihov razvoj“ – rekla je predsednica opštine Violeta Simić.

Zajedničkom angažovanjem lokalne samouprave opštine Bela Crkva, Ministarstva omladine i sporta kao i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, u proteklom periodu znatno su unapređeni uslovi za dalji razvoj sporta i njegove uloge u društvu i stvaranju novih perspektiva za decu i mlade naše opštine.

„Danas možemo da se pohvalimo da dela govore kada je reč o razvijanju sportske infrastrukture i kada je reč podršci omladinskom sektoru i položaju mladih na teritoriji opštine Bela Crkva. Ovde smo da pokažemo kako u jakoj sinergiji, timski, možemo da uradimo mnogo. Sa republičkog, pokrajinskog i lokalnog nivoa promenili smo sliku sportske infrastrukture u opštini, pomogli smo sportskim organizacijama, ali i mladima, da imaju prostor da kvalitetno provode svoje vreme i da se iskažu i pokažu da imaju dovoljno mogućnosti da unaprede svoju lokalnu zajednicu. Ogromno mi je zadovoljstvo kada vidim ovakav napredak u razvijanju sportske infrastrukture, kada se omogućava sportistima i mladima, ali i svim građanima da imaju pravo na besplatno bavljenje sportom.“ – izjavio je ministar Udovičić.

Udovicic i Basta OS Sava Muncan Kruscica

„Nastavljamo našu akciju doniranja sportske opreme i sportskih rekvizita širom Srbije, danas smo donirali OŠ „Sava Munćan“ u Kruščici, a isto tako želimo da, u direktnoj komunikaciji sa lokalnim klubovima, vidimo sa kojim izazovima se suočavaju. Tako smo danas došli i da pomognemo FK „Inviktus“ koji je za kratko vreme uspeo da animira veliki broj dece, preko 90 mališana u školici fudbala i to je pokazatelj koliko opština ulaže u jačanje lokalnih klubova. Zahvalio bih se predsednici opštine, koja je kroz svoje delovanje pokazala koliko je omladinski sektor, položaj mladih, ali i koliko je sport na lokalu važan, što govori o sredstvima koja se opredeljuju iz lokalnog budžeta i svim infrastrukturnim projektima. Naravno, sve to uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i hvala i sekretaru Basti. Svi mi zajedno radimo na unapređenju sporta i položaja mladih na lokalu“ – dodao je Udovičić.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*