Ministarka Tatjana Matić posetila Dom za decu i omladinu „Vera Radivojević“ u Beloj Crkvi (VIDEO)

Ministarka Matic u Beloj Crkvi

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić danas je posetila Dom za decu i omladinu „Vera Radivojević“ u Beloj Crkvi i tom prilikom uručila donaciju u vidu računara i uređaja bele tehnike.

„Doneli smo donaciju koju smo zajedno sa jednom IT kompanijom pripremili. Resorno ministarstvo i ta tehnološka kompanija, koja je pre svega donirala ono što je sama ustanova rekla da im je nepohodno. Pored uređaja bele tehnike tu su i „notebook“ računari kao sastavni deo nastavnog procesa. S obzirom da ova ustanova ima 36 korisnika usluge smeštaja, ali pored toga je i prihvatni centar za decu i žene žrtve nasilja, smatrali smo da baš ona treba da bude predmet naše donacije. Verujemo da u ovo vreme praznika treba da pomognemo onima kojima je ta pomoć najpotrebija. Posebno nas raduje što korisnici usluga smeštaja Doma za decu i omladinu u Beloj Crkvi i studiraju, ima i onih koji su upisali fakultete. Oni nisu samo u ustanovi na sigurnom i zaštićeni, već ih ovde i pripremaju za život i to je jedan od razloga zašto smo došli baš ovde. Kadar koji ovde radi i način na koji se deca i mladi pripemaju za život, posebno kroz proces obrazovanja je za nas izuzetno značajan. Danas su savremene tehnologije, posebno IT, poslovi budućnosti i zato smo hteli i da na ovaj način motivišemo ove mlade ljude da upravo to izaberu za svoj životni poziv. Naša poruka je da je pre svega obrazovanje i ulaganje u sebe ono što sutra donosi bolji život bez obzira odakle ste potekli i kakve su vas okolnosti zadesile. Ako ulažete u svoje obrazovanje vaš životni put će biti svakako bolji i u tom smislu ove je jedna poruka i podrška za te mlade ljude“ – rekla je Matić.

Direktor Doma za decu i omladinu „Vera Radivojević“ Zoran Stanković zahvalio se na poseti i donaciji koja zaposlenima i korisnicima usluga smeštaja posebno znači u ovim prazničnim danima.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić posebno je obradovala korisnike usluge smeštaja paketićima, jer se mališani uvek vesele slatkišima koji im ulepšaju praznike.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*