Miris štrudle širio se u Dupljaji

Strudlijada Dupljaja

Gastronomska manifestacija „Štrudlijada“ održana je u živopisnom južnobanatskom selu Dupljaja. Drugu godinu zaredom manifestaciju su organizovale vredne članice Udruženja žena „Dupljajska kolica“ uz podršku Saveta mesne zajednice Dupljaja, a pod pokroviteljstvom Opštine Bela Crkva.

Cilj ove manifestacije je očuvanje i popularizacija starih srpskih običaja, jela i kolača – posebno štrudle, koja je zaštitni znak i lokalni specijalitet. Veliki broj domaćica iz udruženja žena opštine Bela Crkva prikazao je najlepše i najbolje štrudle, peciva i ručne radove.

Strudlijada Dupljaja folklor

Manifestacija je okupila veliki broj meštana Dupljaje i okolnih sela, a najatratktivniji deo je bila izložba štrudli, kao i izložba ručnih radova, uz prateći kulturno-umetnički program. Najmlađa sekcija KUD „Đorđe Maletić“ prikazala je lepotu narodne nošnje i igre.

U takmičarskom delu za izbor najbolje štrudle, prvo mesto pripalo je Udruženju žena „Nera – Kusić“, drugo mesto osvojile su „Vredne ruke Bele Crkve“ i treće mesto udruženje „Trešnjar“ iz Kaluđerova.

Strudlijada Dupljaja nagradjeni

Manifestaciji je prisustvovala i predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić, koja je pohvalila udruženje žena „Dupljajska kolica“ na njihovom predanom radu na oživljavanju ovog sela i aktiviranju lokalne zajednice.

U sklopu „Štrudlijade“ bili su izloženi i likovni radovi Elene Stošić i Viorela Bagia.

Strudlijada Dupljaja izlozba slika

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*