Mirović u Beloj Crkvi: Nastavićemo ulaganja u infrastrukturu i privredu ove opštine (VIDEO)

Mirovic Simic Bela Crkva

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas opštinu Bela Crkva i tom prilikom sa predsednicom opštine Violetom Simić obišao industrijsku zonu na obodu Bele Crkve kao i novu sportsku halu čiju je izgradnju finansirala pokrajinska administracija.

„Za nešto više od godinu dana u Beloj Crkvi je izgrađena nova sportska hala i rekonstruisana fiskulturna sala u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“. Ovaj važan posao finansirala je Pokrajinska vlada sa preko 250 miliona dinara, i ovaj objekat će služiti za razvoj sporta u ovom delu Banata, za omladinu, decu, sportiste i rekreativce“ – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom današnje posete Beloj Crkvi.

Za izgradnju i opremanje industrijske zone Pokrajina i lokalna smouprava uložili su znatna sredstva, što je opštini Bela Crkva stvorilo mogućnosti za razvoj privrednih aktivnosti i otvaranje novih radnih mesta.

„Sa novim planom za investiranje jedne češke kompanije u ovoj zoni će biti zaposleno više od pet stotina radnika“ – rekao je Mirović i naglasio da su za opštinu Bela Crkva, koja je u pograničnom području, ove investicije veoma značajne, što pokazuje da Pokrajinska vlada podjednako brine o opštinama koje nisu na glavnim državnim i magistralnim pravcima.

„Moramo da ulažemo u manje razvijene sredine, i naš naredni zadatak je da ovde ulažemo u lokalnu infrastrukturu“ – rekao je Mirović i dodao da je za opšti razvoj važno da se ulaže u industrijske zone i razvoj privatnog biznisa.

Predsednik je još naveo da je veoma zadovoljan saradnjom sa belocrkvanskom lokalnom samoupravom, i da je sve što je planirano realizovano na vreme.

„U protekle četiri godine ovde je preko Uprave za kapitalna ulaganja uloženo 400 miliona dinara, i realizovani su brojni važni projekti“ – rekao je Mirović i dodao da je danas postignut dogovor da se rekonstruiše glavna ulica u Beloj Crkvi i rade dodatne investicije u inustrijskoj zoni.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić istakla je važnost realizacije kapitalnih projekta finaniranih od strane Pokrajinske vlade.

„Ulaganje iz Pokrajine od 81 milion dinara u industrijsku zonu omogućilo je dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta za stanovnike opštine Bela Crkva. Sportsku salu Belocrkvani čekaju već decenijama, to je ogromna investicija od 260 miliona dinara zajedno sa opremanjem“ – rekla je predsednica opštine Violeta Simić.

Simić je istakla i važnost završetka gradnje i opremanja plućne bolnice u Beloj Crkvi sredstvima Pokrajinske vlade u visini od 49 milona dinara i njen značaj za uključivanje u covid sistem sa stotinu postelja.

Aktivnosti lokalne samouprave opštine Bela Crkva u narednom periodu biće usmerene na projekat rekonstrukcije Glavne ulice i zaštićenog gradskog jezgra Bele Crkve.

„Ove godine smo iz budžeta opštine izdvojili 20 miliona dinara za projektnu dokumentaciju parternog uređenja Glavne ulice koja je duga 1,2 km. Ovaj projekat je od kapitalnog značaja jer obuhvata i sistem odvoda atmosferskih voda i mi očekujemo da ćemo na jesen imati spreman projekat i da ćemo sa predsednikom Mirovićem napraviti dogovor oko finansijske konsktrukcije“ – dodala je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Obilasku su prisustvovali Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, kao i direktori Uprave za kapitalna ulaganja i Razvojne agencije Vojvodine Nedeljko Кovačević i Nikola Žeželj.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*