Muzej u Beloj Crkvi: izložba radova Tamare Dragan

Muzej u Beloj Crkvi  u okviru  manifestacije Muzeji Srbije – Muzeji za 10 organizuje otvaranje izložbe radova vajarke Tamare Dragan pod nazivom „The stories we tell“.

Otvaranje izložbe je u subotu, 14. maja u 19 časova,a posetioci mogu Muzej posetiti sve do 23 časa.

Tamara Dragan je 2016. godine izlagala svoja dela u galerijskom prostoru muzeja u okviru izložbe „Identitet prostora“ baveći se staništem skulpture i odnosom prostora koji okružuje skulpturu.

Na izložbi pod nazivom „The stories we tell“ umetnica će belocrkvanskoj publici predstaviti noviju seriju radova koji su nastajali od 2019 godine.

Serija je u celini izvedena u metalu na jasno definisanom kvadratnom formatu, a govori jezikom apstrakcije. Kroz radove je definisan odnos teksture i površine, kao i međusobni odnos geometrijskih oblika koji u celosti definišu autorkino interesovanje u domenu staništa skulpture i njenog prostora. Serija radova pod nazivom „Surface space“ produbljena je elementima koji su definisani autorkinim sopstvom, a čime je svaki pojedinačni rad okarakterisan iskustvenim fenomenom. Stoga, izložba radova koji se suštinski bave pitanjem prostora redefinisana je u priče koje svako delo nosi u sebi.

Posetioci će moći i da pogledaju novu stalnu postavku Muzeja u Beloj Crkvi,a ulaz će biti besplatan.

 

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*