Najbolja banatska pogača zamirisala na Gatu (VIDEO)

Pogacijada u Jasenovu

U organizaciji udruženja žena „Jasenovčanke“ na plaži Gat u Jasenovu održano je takmičenje za najbolju banatsku pogaču. Pored udruženja žena iz opštine Bela Crkva, ljubazne Jasenovčanke ugostile su i udruženja iz Izbišta, Gudurice i grada Vršca.

„Bira se najbolja banatska pogača, imamo dosta učesnica, žiri je objektivan i izabraće najlepšu i najukusniju pogaču. Pripremile smo i mali pesnički program, uz stihove Kapetana iz Vršca i naših članica, nadam se da će svi gosti uživati“ – rekla je predsednica Udruženja „Jasenovčanke“ Indira Motorov.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić istakla je značaj ove manifestacije u okviru letnje sezone, posebno što je organizovana na plaži Gat koja je omiljeno kupalište, ne samo meštana Jasenova i okolnih mesta, već i turista koji u sve većem broju otkrivaju čari Karaša i slapova koji su jedinstveni u Vojvodini.

„Jako nam je bitno da podržimo ovu manifestaciju, obzirom da se nalazimo na turističkoj lokacija i da naše žene pokazuju sve ono što rade tokom godine i prikazuju svoje rukotvorine na najlepši mogući način. Svake godine imamo sve više i više učesnica zbog čega sam jako srećna, a ove godine posebno, jer imamo i udruženja sa teritorije grada Vršca, tako da je sada uspostavljena i jedna muđugradska saradnja“ – naglasila je Simić.

Na lepo ukrašenom stolu našle su se 23 mirisne i ukusne pogača, pa žiri nije imao ni malo lak zadatak. Titulu najbolje banatske pogača ponela je pogača Bosiljke Branisavljević iz udruženja žena „Trešnjar“ Kaluđurevo.

Usledilo je lepo i veselo druženje, a naše sugrađanke i gošće istakle da su ovakva druženja dragocena uz razmenu iskustava i negovanje starih recepata naših baka.

Udruženje žena „Jasenovčanke“ okuplja oko 40 članica koje svojim radom i zalaganjem na najbolji mogući način promovišu svoju lokalnu zajednicu, uz čuvanje tradicije za generacije koje dolaze.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*