Najbolja treking sezona za Planinarsko društvo „Karpati“ iz Bele Crkve

PD Karpati treking liga

Na upravo završenoj sezoni Vojvođanske treking lige, nakon sedam kola i više stotina kilometara, takmičari PD „Karpati“ ostvarili su najzapaženiji uspeh od osnivanja ovog sportskog društva – Osvojeno je ukupno 12 medalja u svim kategorijama.

Među učesnicima izdvaja se dvanaestogodišnja Sofija Perišić, koja je učestvovala na svih sedam kola, na raznim lokacijama širom Vojvodine i osvojila šest medalja i jedno četvrto mesto, koje je na kraju sezone nagrađeno i peharom.

Prvu medalju Sofija je osvojila na svom prvom učešću na treking ligi i uopšte prvoj akciji na koju je pošla kao članica Društva. Medalje su se nizale iz kola u kolo, a sa tim rastao je i takmičarski duh. Prelazila je staze dužine od 13 do 23 kilometara, na različitim terenima, a često i po vrlo nepovoljnom vremenu. Pored medalja u juniorskoj kategoriji, u ukupnom plasmanu u ženskoj konkurenciji svih kategorija zauzela je 28. mesto od 378 učesnica.


Zapažen uspeh je imao takođe junior Mihajlo Rašković (14). On je učestvovao na pet kola i osvojio tri medalje, od toga dve zlatne, kao i dva četvrta mesta.

„Treking liga je takmičenje koje obuhvata prelаzak jedne od izabranih markiranih staza određene dužine u određenom vremenskom limitu, a svoje kretanje potrebno je overavati na kontrolnim tačkama. Može se trčati ili hodati ili kombinacijom u zavisnosti od terena i vremenskih uslova. Tereni su ravnice, peščare, ali i poprilično zahtevne staze poput Vršačkih planina i Bukovačkog maratona na Fruškoj gori“ – objašnjava Uglješa Kuželka, predsednik PD „Karpati“.

Planinarsko drustvo Karpati Bela Crkva

Odlične rezultate ostvarili su planinari iz Bele Crkve i u generalnom plasmanu. Od 66 klubova zauzeli su sedmo mesto u muškoj konkurenciji i deveto mesto od 47 ekipa u ženskoj konkurenciji. Izdvajaju se rezultati pojedinaca: Uglješa Kuželka 20., Luka Rosić 21. i Radojica Rašković 22. mesto od čak 540 takmičara. Snežana Bužek ostvarila je odlično 9. mesto, dok su Smiljana Jovanović sa jednom zlatnom medaljom i Jasna Đurđev sa srebrnom, zauzele 27. i 32. mesto u konkurenciji 378 dama. Ukupno su ove sezone učestvovala 22 takmičara PD Karpati, a medalje su još osvojile i Dragana Ćosić, Milana Marić i Olivera Lah-Bis.

„Učešće na svih sedam kola Vojvođanske treking lige ove godine uspešno je realizovano, u velikoj meri zahvaljujući i sufinansiranju od strane lokalne samouprave opštine Bela Crkva, odnosno sredstvima po konkursu za sportska društva. Uspeli smo da na takmičenja ide veći broj učesnika u odnosu na prethodne godine, što je na kraju sezone krunisano zapaženim rezultatom“ – istakao je Kuželka.

Članovi planinarskog društva planiraju da sledeće sezone učestvuju na nacionalnom prvenstvu, a pripremaju se i da konkurišu za organizaciju jednog kola Vojvođanske treking lige u Grebencu, odnosno na terenima Zagajičkih brda i Deliblatske peščare.

PD Karpati Bela Crkva treking

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*