Najbolji paprikaš se kuva u Češkom Selu (VIDEO)

Paprikasijada

Tradicionalna manifestacija „Paprikašijada“ održana je u nedelju, 15. avgusta u Češkom Selu. Ove godine veliki broj ekipa sa teritorije opštine Bela Crkva, okolnih mesta, ali i iz Češke Republike, takmičilo se u pripremanju najboljeg paprikaša.

Gosti iz Češke Republike došli su organizovanim prevozom, ali bilo je i onih koji su došli privatnim automobilima, jer druženje, dobar provod i specifičnost Češkog Selu su preporuka koja iz godinu u godinu privlači sve veći broj gostiju i turista iz Češke Republike.

Organizatori iz Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine i „Češke Besede“ Češko Selo ističu da je ova manifestacija, pre svega, način da se oživi ovo autentično selo sa svega 25 žitelja. Kao osnovni motiv ističu dobru zabavu i promovisanje tradicije i lepote života na selu.

Žiri je imao težak zadatak da izabere najbolji paprikaš, a organizatori su, uz pomoć sponzora, obezbedili lepe nagrade. U jakoj konkurenciji, priznanje za najbolji paprikaš na kraju je odnela ekipa pod nazivom „Teletabisi“ sa teritorije naše opštine.

Zajednički utisak svih takmičarskih ekipa je bio da je borba za najbolji paprikaš, zbog jake konkurencije, do samog kraja bila neizvesna. Takođe, isticali su lepo druženje, izuzetnu organizaciju i prelep ambijent Češkog Sela.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*