Najmlađi članovi KPA „Bela Crkva“ najuspešniji na Prvenstvu Srbije u plivanju perajima

Najmlađi članovi Kluba za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“ bili su uspešni na Prvenstvu Srbije u plivanju perajima i brzinskom ronjenju, koje se održalo proteklog vikenda na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ u Beogradu.

Na ovom takmičenju rezultat je bio u drugom planu, ali za još jedno odličje kluba pobrinuo se Mihailo Gašić koji je na trci 400m plivanje perajima zauzeo odlično drugo mesto.

Povratnik u takmičarski pogon Oliver Jankulov je osvojio odlično šesto mesto u disciplini 50m brzinsko ronjenje.

Najmlađi takmičari na prvenstvu Marko Obradović i Dino Isić imali su zadatak da se upoznaju sa takmičarskim disciplinama i da uz već formiranog takmičara Mihaila Gašića steknu takmičarsko iskustvo i samopouzdanje za neka buduća takmičenja u brzinskom plivanju perajima i brzinskom ronjenju. Plivali su u disciplinama 100m PP, 200m PP i štafeti 4x100m PP.

Milan Perašević je u disciplini 50m PP i najvećoj konkurenciji zauzeo trinaesto mesto od dvadeset takmičara uz nešto slabiji start, ali je uspeo da bude u grupi takmičara gde su stotinke odlučivale o plasmanu.

Generalno u ukupnom plasmanu КPA „Bela Crkva“ zauzeo je peto mesto od osam klubova učesnika na prvenstvu.

Predstavnik kluba na takmičenju Dragan Perašević izrazio je nadu da će odličan rezultat mladog Mihaila Gašića biti inspiracija našim mladim takmičarima da istraju i nastave sa treninzima.

„Nadamo se inicijativi i planiranju izgradnje bazena u Beloj Crkvi, koji bi nam omogućio adekvatne pripreme, kako za domaća tako i za međunarodna takmičenja, imajući u vidu da naši takmičari postižu rezultate u više ronilačkih disciplina koji se rangiraju u vrhu svetskih rezultata“ – dodao je Perašević.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*