Najmoderniji teren za belocrkvanske košarkaše (VIDEO)

Turnir u sutiranju trojki Bela Crkva 2021

Generacije belocrkvanskih košarkaša stasale su na terenu u Železničkom parku. Tokom leta ovo sportsko igralište omiljeno je mesto okupljanje mladih, koji do kasnih večernjih časova igraju basket, ali je podloga, koja je postavljena pre više od deset godina, dotrajala i nije više ispunjavala minimum uslova za ovaj sport.

Lokalna samouprava opštine Bela Crkva finansirala je kompletnu rekonstrukciju košarkaškog terena, a prvo organizovano takmičenje u brzom šutiranju trojki okupilo je veliki broj dece i mladih, ali i onih malo starijih koji se i dalje rekreativno bave basketom.

„Mi smo ove godine rešili da iz suficita budžeta, prvim rebalansom, obezbedimo više od 3 mililona dinara da uradimo ovaj teren, koji je sada jedan od najmodernijih u Srbiji. Potrudili smo se da naši mališani imaju jednake uslove kao deca u velikim gradovima i nadam se da će sa ovog terena stasati na neke velike svetske terene“ – rekla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Poznati beogradski umetnik Milan Milosavljević – Deroks pored terena oslikao je mural posvećen proslavljenom košarkašu Nikoli Jokiću.

„Time smo želeli da pošaljemo poruku da uvek može više, uvek može dalje i odlučili smo da to bude trenutno naš najpoznatiji košarkaš, tako da mališani uvek kada dođu na teren shvate da su snovi ostvarivi“ – istakla je Simić.

Mural Jokic Zeleznicki park

Član opštinskog veća opštine Bela Crkva Marko Lazarević oprobao se u takmičenju brzog šutiranja trojki i istakao da su osim nove podloge na terenu postavljeni i novi koševi, klupe, rasveta i ograda oko terena.

„Uređenje ovog terene predstavlja jednu sinergiju naše lokalne samouprave. Hteo bih da se ovim putem zahvalim komunalnom preduzeću, JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“, Centru za kulturu „Bela Crkva“, Kancelariji za mlade, našoj predsednici opštine koja je imala sluha i razumevanja za sve naše zahteve kako bi ovaj teren dobio potpuno nov izgled. Nova podloga je zvanična podloga turnira 3 na 3, a današnje takmičenje proteklo je u sjajnoj atmosferi. Imali smo veliki broj takmičara i postigli smo cilj da vratimo decu na košarkaši teren“ – kaže Lazarević.

Učesnici takmičenja u brzom šutiranju trojki nisu krili svoje zadovoljstvo novom podlogom, koja ne samo da ispunjava svetske standarde za basket već i izgleda veoma moderno i dinamično.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić uručila je pehare i prigodne nagrade pobednicima takmičenja u brzom šutiranju trojki.

Turnir sutiranje trojki pobednici

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*