Najnovija vest: treći slučaj korona virusa u Beloj Crkvi

Potvrđen je novi slučaj pacijenta sa virusom Covid-19 u Beloj Crkvi. U pitanju je ženska osoba, stara 71 godinu. Uz prethodna dva pacijenta (muškarac star 51 godinu i ženska osoba starosti 32 godine), ovo je treća osoba obolela od novog korana virusa u našoj opštini.

Našim sugrađanima želimo brzo ozdravljenje i još jednom upućujemo apel: Poštujte sve mere Vlade Republike Srbije, posebno mere socijalne izolacije, u cilju očuvanja vašeg i tuđeg zdravlja.

Prema zvaničnim podacima sa sajta covid19.data.gov.rs, na današnji dan u Beloj Crkvi 163 osobe se nalaze u samoizolaciji.

Svi naši sugrađani ukoliko primete simptome (povišena telesna temperatura, bol u grlu, suvi nadraženi kašalj ili otežano disanje) odmah neka se jave u Dom zdravlja „Bela Crkva“ na glavni ulaz, da pozvone i sestra će izaći da ih prihvati i sprovede u respiratornu ambulantu.

U respiratornoj ambulanti će svakome sa navedenim simptomima biti urađena dijagnostika i dato mišljenje za dalje lečenje. Prethodno nije potrebno pozivati telefonskim putem Dom zdravlja, već je neophodno odmah se javiti prema navedenom uputstvu.

Dolazak u Dom zdravlja u vreme zabrane kretanja u takvim slučajevima, neće biti problem. Građani će u ambulanti dobiti odgovarajuću dokumentaciju, kako bi mogli da se vrate kućama.

Budite odgovorni prema sebi i drugima.

#OstaniKodKuće.

1 Komentar

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*