Najnovije vesti u vezi Covida-19

U Specijalnoj Bolnici za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ zaključno sa 2. majem registrovano je 14 slučajeva Covida-19. Od ovog broja pozitivno je devet zaposlenih i pet pacijenata.

Kako smo ranije objavili, 29. aprila evidentirana su dva prva slučaja Covida-19 u ovoj bolnici i to kod zaposlenih. Nakon toga, 29 i 30. aprila usledilo je testiranje svih pacijenata i zaposlenih Specijalne bolnice. Ukupno je testirano 46 pacijenata i 121 radnik ove ustanove. Prema potvrđenim rezultatima, od ovog broja 5 pacijenata je pozitivno, a za još jednog pacijenta čeka se rezultat testa.

Što se tiče zaposlenih u ovoj ustanovi, pored prva dva slučaja, od 121 testiranih 7 je pozitivnih, a 114 negativnih na Covid-19. Dakle, na današnji dan devet zaposlenih je pozitivno i to 5 kuvarica, jedna doktorka i tri medicinske sestre.

Takođe, 30. aprila testirano je i 73 naših sugrađana, među kojima su i zaposleni u opštinskoj upravi. Rezultat je pokazao negativna nalaz kod svih 73 uzoraka.

Dakle, u opštini Bela Crkva 29. i 30. aprila ukupno je testirano 240 osoba, a od tog broja 12 je pozitivnih na Covid-19, a 227 negativnih nalaza, i jedan nalaz se još uvek čeka.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*