Najnovije vesti u vezi Covida 19

Kovid ambulanta Doma zdravlja „Bela Crkva“ tokom protekle nedelje sprovela je testiranje kod populacije za koju se pretpostavlja da je zdrava. Testirani su zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Anđelka Đurić“, zatim zaposleni u Centru za socijalni rad „8. Maj“, radnici JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“, JKP „Belocrkvanski komunalac“ kao i zaposleni u Domu za decu i omladinu „Vera Radivojević“.

U periodu od 4. do 7. maja uzorkovano je 114 osoba i nalaz je pokazao negativan rezulata kod svih testova. U petak i subotu, 8. i 9. maja testirano je ukupno 156, a do sada je stigao rezultat za 148 testova koji su svi negativni.

Sa današnjim presekom evidentirano je 19 slučajeva Covida-19 u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“. Od ovog broja pozitivnost na korona virus zabeležena je kod 10 radnika i 9 pacijenata. Od zaposlenih u pitanju je jedan doktor, tri medicinske sestre, jedna kuvarica i pet servirki.

Od 35 testiranih kontakata zaposlenih iz bolnice koji su inficirani Covidom-19, pozitivnost na koronavirus utvrđena je kod četiri nalaza, a jedan naš sugrađanin je preminuo.

Prema informacijama iz Ministarstva zdravlja, kovid ambulante pri domovima zdravlja nastaviće da rade za sve one koji imaju respiratorne infekcije i tegobe – dakle, svi pacijenti će se tamo prvo javljati kako bi se procenilo da li je u pitanju korona virus ili nešto drugo ukoliko imaju ove simptome.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*