Nastavlja se akcija dezinfekcije ulica i podele dezinfekcionog sredstva stanovništvu

Dezinfekcija ulica Bela Crkva

U toku je peta akcija dezinfekcije ulica u Beloj Crkvi. Radnici JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“ dezinfikuju sve kolovoze, dok radnici JKP „Belocrkvanski komunalac“, kao i svakoga dana, dezinfikuju troatore i javne površine, posebno na najfrekventnijim mestima – oko Doma zdravlja „Bela Crkva“, Doma za decu i omladinu „Vera Radivojević“, apoteka, pošte, banaka i maloprodajnih prehrambrenih objekata.

Po završetku akcije dezinfekcije u samom gradu, radnici će sa mašinama preći u Vračev Gaj, čije su ulice, po rasporedu, večeras takođe na redu za dezinfekciju.

Na osnovu Odluke Štaba za vanredne situacije opštine Bela Crkva, JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“ pored ovoga sprovodi i akciju besplatne podele dezinfekcionog sredstva žiteljima opštine Bela Crkva. Danas je podela vršena na dva punkta, u samom gradu i u Kruščici, i naišla je na veoma dobar odziv meštana.

podela sredstva za dezinfekciju kruscica

Sutra, 2. aprila, akcija podele će početi u 9 časova ujutru, na platou ispred uprave zgrade JP „Belocrkvanski Vodovod i kanalizacija“ u ulici Dejana Brankova br. 22, i trajaće sve do do 16:30 časova.

– U naseljenom mestu Vračev Gaj, dezinfekcioni rastvor će se deliti od 9 do 11:30 časova, ispred MZ
– U Banatskoj Palanci od 12 časova ispred Mesne zajednice.

Potrebno je sa sobom poneti ambalažu od pet litara. Rastvor je već pripremljen za upotrebu i koristi se za dezinfekciju spoljašnjih površina.

Dezinfekciono sredstvo biće deljeno i u narednim danima, u svim naseljenim mestima na teritoriji opštine Bela Crkva, a mi ćemo satnicu i tačan raspored blagovremeno objavljivati.

Meštanima starijim od 65 godina biće organizovana dostava dezinfekcionog sredstva na kućnu adresu, putem volonterskog servisa opštine Bela Crkva.

Nadležni iz JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“ kažu da dezinfekcionog rastvora imaju u dovoljnim količinama i još jednom apeluju na naše sugrađane da prilikom dolaska održavaju najmanje rastojanje od dva metara od druge osobe.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*