Nov asfalt u Grebencu

U naseljenom mestu Grebanac proteklih dana radilo se na izgradnji kolovoza saobraćajnice u ulici Valerija Dokna.

U ovoj ulici ukupne dužine kilometar i 60 metara postavljena su i dva sloja asfalta,a radove je finansirala opština Bela Crkva.

„Ulica Valerije Dokna je najveća investicija u oblasti infrastrukture u ovoj godini. Rešili smo ogroman problem meštana Grebenca jer se radi o jednoj od glavnih seoskih ulica. Realizacija ovog projekta iznosi oko 28 miliona dinara što je prilično velika investicija kada imamo u vidu činjenicu da budžet opštine Bela Crkva iznosi 600 miliona dinara. Pored ove ulice koja je asfaltirana, izvođači su bili jako korektni i želim da im se zahvalim ovom prilikom, uz izdvojena sredstva samo za gorivo, uspeli da izravnaju sve seoske ulice i polovinu atarskih puteva. Nakon više decenija sada imamo uređenu infrastrukturu u ovom selu, ako ne sve asfaltirano onda dovedeno u funkcionalno stanje putem zemljanih radova“rekla je predsednica opštine Bela Crkva, Violeta Simić.  

Stanovnici Grebenca  složni su u mišljenju da novi asfalt znači mnogo i da će im olakšati svakodnevnicu i doprineti boljim uslovima života u ovom selu.

„Projekat je urađen 2016. godine, želim da se zahvalim lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva što smo uspeli da sada završimo ovaj značajan posao za meštane Grebenca. Ovo je najduža ulica u selu i nakon 50 godina dobili smo asfalt u celoj ulici. Ranije je bilo u delovima,a sada je cela ulica završena. Širina kolovoza je 5,20 metara i postavljena su dva sloja asfalta debljine 10 cm, negde i više“ – rekao je Nikolae Miklja, predsednik Saveta mesne zajednice Grebenac.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*