Nov galerijski prostor za članove ULSA (VIDEO)

Otvaranje galerije ULSe

U petak, 20. decembra, u prostorijama galerije ULSA, otvorena je izložba umetničkih slika Udruženja likovnih stvaralaca amatera, pod nazivom „Od Božića do Božića“.

Udruženje ULSA Bela Crkva postoji već dvaneset godina. Po prvi put, tradicionalna izložba njihovog celogodišnjeg umetničkog rada, otvorene je u galerijskom prostoru udruženja.

„Zahvalio bih se našim sugrađanima koji su došli na otvaranje izložbe prodajnog karaktera „Od Božića do Božića“, a posebnu zahvalnost dugujemo lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva koja nam je omogućila da imamo svoje prostorije i galerijski prostor. Na ovaj način postali smo vidljivi za sve meštane, a posebno za goste koje očekujemo u velikom broju tokom turističke sezone“ – rekao je Božidar Mladenović.

Lepo veče i svečanu prazničnu atmosferu dodatno su oplemenili stihovi Spomenke Petrović, članice ULSA, u izvođenju Milane Seke Jovanović.

„Izložba je interesantna, a posebna vrednost je raznolikost umetničkog izražavanja velikog broja autora. Opštini Bela Crkva, kao turističkom mestu, je od velike važnosti da postoji ovakva galerija u centru grada, na korzou, jer je to praksa svuda u svetu“ – istakao je Ljupče Stanković, član opštinskog veća opštine Bela Crkva, zadužen za oblast turizma i kulture.

Članovi ULSA presrećni su što su nakon 10 godina čekanja, dobili svoje prostorije i svoj galerijski prostor, a publika nije krila svoje oduševljenje prikazanim radovima kao i uređenjem galerije, koja je otvorena za sve Belocrkvane i goste svakoga dana.

Otvaranje galerije ULS-e 2

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*