Nov informatički kabinet u Osnovnoj školi „Sava Munćan“ (VIDEO)

nov informaticki kabinet OS Sava Muncan

Zahvaljujući projektu „Stvaramo znanje“ koji kompanija Telekom Srbija već treću godinu sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, osnovna škola „Sava Munćan“ iz Kruščice dobila je nove računare, pametne table i potrebnu opremu za informatički kabinet.

Direktor škole Nikola Mirčov zahvalio se kompaniji Telekom Srbija na donaciji i Školskoj upravi Zrenjanin što su omogućili da i ova obrazovna ustanova učestvuje u projektu.

„Ova nagrada nam je došla u pravom trenutku, jer nam je oprema u informatičkom kabinetu zastarela i neodgovarajuća. Nastavnici informatike i našoj deci mnogo će značiti ova donacija, jer će mnogo lakše savladavati gradivo“ – istakao je Mirčov.

Direktorka Sektora za odnose s javnošću kompanije Telekom Srbija Marija Bošković je podsetila da Telekom Srbija svake godine opremi po 20 informatičkih kabineta u 20 osnovnih škola širom Srbije, tako da je tokom protekle tri godine modernu računarsku opremu dobilo 60 osnovnih škola i da se projekat „Stvaramo znanje“ realizuje u okviru programa „Pokrećemo pokretače“ kojim kompanija podstiče pojedince i institucije da u svom okruženju pokreću pozitivne promene.

„Projekat opremanja informatičkih kabineta u osnovnim školama pokrenuli smo povodom 20 godina postojanja naše kompanije sa ciljem da učenicima i nastavnicima obezbedimo savremene uslove za rad i kako bi doprineli podizanju digitalne pismenosti đaka na još viši nivo. O odabiru škola koje je predložilo Ministarstvo prosvete, odlučuju građani online glasanjem, pa roditelji, nastavnici, bivši učenici, komšije mogu da doprinesu da i male škole budu ponosni dobitnici informatičkog kabineta. Drago nam je što smo uspeli da realizujemo projekat koji podstiče zajednicu da se udruži u postizanju zajedničkog cilja, a koji osnovcima otvara mogućnost da lakše i bolje uče uz pomoć nastavnika koji mogu da im ukažu na prednosti, ali i zamke koje digitalne tehnologije sa sobom nose“ – izjavila je Marija Bošković.

skola kruscica nov informaticki kabinet

Svečanosti je u ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prisustvovala načelnica školske uprave Zrenjanin Snežana Oluški-Vlačić, koja je istakla značaj projekta „Stvaramo znanje“ i zalaganja društveno odgovornih kompanija kao što je Telekom Srbija u stvaranju boljih uslova za razvoj i obrazovanje mladih.

Lokalna samouprava opštine Bela Crkva pomogla je u dodatnom opremanju i uređenju novog informatičkog kabineta.

„Osnovna škola u Kruščici imaće podršku i od lokalne samouprave i od svih stanovnika opštine Bela Crkva i za neke naredne projekte, jer je jedan od naših ciljeva poboljšanje uslova za boravak dece u školama, kao i poboljšanje same nastave. Pomogli smo u rekonstrukciji ovog objekta, dosta toga je uređeno i u drugim školama, krenuli smo i u izgradnju nove sportske sale i rekonstrukciju male sale Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, sve u cilju podizanja standarda obrazovanja na jedan viši nivo“ – rekao je Bogosavljević.

Učenici ove male, ali višestruko nagrađivane škole, koju pohađa 59 učenika, od kojih je i veliki broj dece češke nacionalnosti, rekli su da će novi računari i informatička oprema mnogo značiti u svakodnevnoj nastavi.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*