Nova sednica Štaba za vanredne situacije u Beloj Crkvi – Pogledajte šta je odlučeno

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Bela Crkva održanoj dana 18.03.2020. godine donete su sledeće odluke:

 • Izmenjena je Odluka o formiranju Kontakt info centra za evidentiranje potreba – Kol centra.  Svim stanovnicima opštine Bela Crkva starijim od 65 godina na raspolaganju će biti usluge Кol centra koji će raditi u periodu od 7 do 19:30 časova. Građani se mogu javljati na brojeve telefona: 013/853-326 013/851-346 
 • U skladu sa merama Vlade Srbije od 17.03.2020. godine, doneta je odluka da Agriko pijaca u Beloj Crkvi od 19.03.2020. godine počne sa radom pod posebnim merama opreza, u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije. Mere se posebno odnose na obaveznu dezinfekciju tezgi za prodaju, uz obavezu prodavaca da nose zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstava, kao i dezinfekcije svakog kupca pri ulasku i izlasku iz objekta pijace. Tom prilikom će se poštovati i mere ograničenja broja lica u objektu u skladu sa merom Vlade Republike Srbije da broj lica koji borave u zatvorenom prostoru ne sme biti veći od 1 lica na 4 metra kvadratna.
 • Obustavlja se rad šaltera za neposredan rad sa strankama Opštinske uprave Bela Crkva. Apeluje se na građane da koriste elektronsku komunikaciju putem e-mail adrese kabinetbc@mobilpro.rs, ili telefona 013/853-346

Na sednici štaba je konstatovano da su volonteri posetili sve građane koji su do sada kontaktirali Kol centar i obezbedili im neophodne potrepštine.

U skladu sa merama opreza, u narednim danima planirani su pojačani radovi na održavanju higijene ulica i javnih površina na teritoriji opštine Bela Crkva.

Još jednoma apelujemo na naše sugrađane da se pridržavaju Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, koja je od danas na snazi, a koja propisuje sledeće:

 1. Radi suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti Covid-19 i zaštite stanovništva od te bolesti, zabranjuje se kretanje na javnim mestima, odnosno van stanova, prostorija i objekata za stanovanje u stambenim zgradama i izvan domaćinstva (okućnica), i to:
  1) licima sa navršenih 65 i više godina života – u naseljenim mestima preko 5000 stanovnika;
  2) licima sa navršenih 70 i više godina života – u naseljenim mestima do 5000 stanovnika.
 2. Zabranjuje se svim licima izlazak van stanova, prostorija i objekata za stanovanje u stambenim zgradama i izvan domaćinstva (okućnica), u vremenu od 20 do 05 časova.
 3. Zabrana iz tač. 1. i 2. ove naredbe ne odnosi se na:
  1) zdravstvene radnike – sa licencom;
  2) pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, službi bezbednosti i Vojske Srbije, koji su na zadatku;
  3) lica kojima Ministarstvo unutrašnjih poslova izda dozvolu za kretanje.
 4. Zabrana iz tač. 1. i 2. ove naredbe ne odnosi se ni na fizička lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć i najviše dva lica u pratnji tog lica.
 5. Nepoštovanje zabrane iz tač. 1. i 2. ove naredbe kazniće se u skladu sa Krivičnim zakonikom

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*