Novčana pomoć za đake prvake u opštini Bela Crkva (VIDEO)

Violeta Simic djaci prvaci

Prvog septembra u školske klupe na području opštine Bela Crkva selo je 113 đaka prvaka. Lokalna samouprava i ove godine izdvojila je sredstva za pomoć đacima prvacima u pojedinčanom novčanom iznosu od 5000 dinara.

Osnove škole na teritoriji opštine Bela Crkva spremno su dočekale početak nove školske godine, a mališane u OŠ „Dositej Obradović“ posetila je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

„I ove godine vrlo emotivan početak školske godine. Mi smo potrudili, zajedno sa direktorima škola, da spremno dočekmo prvi septembar. Mališani su tu zajedno sa svojim učiteljicama, a mi smo iz našeg skromog budžeta opredelili sredstva da pomognemo roditeljima i da ovaj dan njima bude lakši, a deci lepši. Trudimo se da ne samo danas budemo tu, već da im budemo podrška tokom njihovog odrastanja i obrazovanja“ – rekla je Violeta Simić.

Danas je poseban dan za naše učenike, naročito za đake prvake koji počinju novo poglavlje u svom odrastanju, rekao je direktor OŠ „Dositej Obradović“ Adriano Juga.

Mališani su se dobro snašli u đačkim klupama, početak škole je događaj pun emocija za đake prvake i njihove roditelje, istakla je učiteljica Sanja Stanković.

Iz budžeta opštine Bela Crkva obezbeđena je i jednokratna pomoć za korisnike prava novčane socijalne pomoći Centra za socijalni rad „8. Maj“ Bela Crkva za kupovinu udžbenika i školskog pribora i za decu starijeg uzrasta, užinu i za finansiranje međugradskog prevoza.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*