Nove kante i kontejneri za Belu Crkvu od Ministarstva zaštite životne sredine (VIDEO)

Jaksa Simic potpisivanje ugovora

Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Robert Jakša potpisao je danas sa predsednicom opštine Bela Crkva Violetom Simić ugovor o dodeli opreme za sakupljanje i reciklažu otpada koju je obezbedilo Ministarstvo.

„Na ovaj način pomažemo opštini Bela Crkva da bude što čistija i zelenija. U ovom momentu Bela Crkva je dobila 131 kantu za smeće i 50 kontejnera. Cilj Ministarstva je da pomažemo lokalnim samoupravama da budu što efikasnije u sakupljanju otpada na njihovom teritorijama i da zajedno sa građanima imaju kvalitetniju životnu sredinu. Takođe, ovom opremom osnažujemo i komunalna preduzeća, kako bi se na više lokacija postavile kante i kontejneri“ – rekao je Jakša.

Predsednica opštine Violeta Simić istakla je značaj nove opreme u cilju unapređenja adekvatnog odlaganja otpada i što čistije i lepše životne sredine na teritoriji opštine Bela Crkva.

„Zadovoljstvo mi što sam danas ugostila gospodina Roberta Jakšu iz Minstarstva zaštite životne sredine i zahvalna sam na ovoj donaciji. Nova oprema nam je značajne iz više razloga. Mi smo opština koja ima izuzetne turističke potencijale, koji se zasnivaju upravo na očuvanoj životnoj sredini i ovi kontejneri su nam bitni jer ćemo ih postaviti na turističkim lokacijama i na taj način mnogo lakše i brže sakupljati i odlagati otpad. Obzirom da smo mala i relativno nerazvijena opština, ovo je velika pomoć našem komunalnom preduzeću, jer bi ono teško moglo da obezbedi ovu opremu iz sopstvenih prihoda“ – naglasila je Simić.

Kako je naveo Državni sekretar Jakša, Ministarstvo zaštite životne sredine nastaviće da pruža podršku lokalnim samoupravama u obezbeđivanju opreme za sakupljanje, reciklažu i što adekvatnije upravljanje otpadom.

Jaksa Simic Irovic Komunalac

1 Komentar

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*