Nove sadnice za lepšu i zeleniju Belu Crkvu (VIDEO)

Podela sadnica belog jasena Bela Crkva

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivu velikog broja naših meštana, opština Bela Crkva se pridružila akciji „Posadi svoj hlad“. Danas tačno u podne u Gradskom parku organizovana je podela 100 sadnica belog jasena, a naši sugrađani pokazali su veliko interesovanje, sa ciljem da ozelene mesto gde živimo i daju svoj doprinos ovoj ekološkoj akciji.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić podržala je akciju „Posadi svoj hlad“ i istakla značaj obnavljanja drvoreda platana u Proleterskoj i Partizanskoj ulici.

„Javno komunalno preduzeće „Belockvanski komunalac“ trenutno radi sadnju platina u Proleterskoj ulici. Ja bih iskoristila priliku da zamolim stanovnike ove ulice da shvate značaj vraćanja drvoreda platana, koji je simbol našeg grada, u prvobitno stanje i da nam omoguće da zajedno efikasno to uradimo i u budućnosti sadnice zalivaju i održavaju, kako bi ova ulica dobila svoj nekadašnji izgled“ – rekla je predsednica opštine Violeta Simić.

Sadnice u okviru akcije „Posadi svoj hlad“ su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija, a ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju, jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. Naš sugrađanin Živa Petrović donirao je i 20 sadnica hrasta koje su takođe podeljene meštanima opštine Bela Crkva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*