Novi letnjikovac na Neri (VIDEO)

Letnjikovac Nera

Reka Nera je jedina planinska reka u Vojvodini, koja protiče kroz čak tri zaštićena područja. U Rumuniji izvire u Nacionalnom parku „Semenik“, prolazi kroz prirodni rezervat Nacionalni Park „Klisura Nere – Beušnica“, u svom toku kroz Srbiju protiče kroz Predeo izuzetnih odlika „Karaš – Nera“ i uliva se u Dunav kod Stare Palanke.

Zaštićeno područje PIO „Karaš – Nera“ sastoji se od tri prostorne celine: „Karaš“, „Nera“ i „Mali pesak“. Reč je o predelu površine od 1.541 hektara, od kojih su 984 u režimu zaštite drugog stepena, a 557 hektara u režimu zaštite trećeg stepena.

Razvojem i unapređenjem infastrukture, odnosno izgradnjom letnjikovca na obali reke Nere, utiče se na razvoj održivog i rekreativnog turizma područja i opštine Bela Crkva.

„Letnjikovac ili nadstrešnica sa klupama i stolom za 20-tak mesta za sedenje izgrađen je od prirodnog materijala i skladno se uklapa u okruženje. Izradu letnjikovca finansirao je, preko upravljača JKP „Belocrkvanski komunalac“, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine“ – istakla je Smiljana Jovanović, predstavnik upravljača.

Svi su dobrodošli da korite letnjikovac, sednu, odmore se od pešačenja, sklone se od kiše ili sunca i naravno – da maksimalno brinu o očuvanju prirodnih vrednosti naše opštine.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*