Novogodišnji bazar i klizalište 16. i 17. decembra u Kovinu

Novogodišnji bazar u organizaciji Turističke organizacije opštine Kovin (TOOK) postaje tradicija, a uveliko teku pripreme za ovogodišnji, koji će se odvijati dva dana narednog vikenda – u subotu, 16. i nedelju, 17. decembra, u prostoru Centra za kulturu Kovin.

Drugog dana Bazara, u nedelju, posetioci će se u podne „preseliti“ na otvoreno, jer će na platou ispred Doma kulture početi poseban program povodom otvaranja klizališta u sezoni 2017/18. Na početku će vaspitači „Naše radosti“ izvesti novogodišnju pozorišnu predstavu, posle čega će prisutne pozdraviti predsednica opštine Sanja Petrović. Ona će ujedno proglasiti početak rada klizališta a potom će na ledu biti izvedena promocija karlinga (olimpijski sport, za one koji o tome manje znaju).

Ovu interesantnu sportsku disciplinu na ledu predstaviće naš poznati glumac i pantomimičar Marko Stojanović sa svojom ekipom. On je predsednik i suosnivač Nacionalnog saveza za karling Srbije, predsednik Svetske organizacije pantomimičara i dobitnik brojnih priznanja za rad sa mladima u oblasti kulture i sporta kroz razne edukativne radionice. Zajedno sa reprezentacijom Srbije, pored promocije i demonstracije karlinga na ledu za srednjoškolce, Marko Stojanović će predstaviti i tzv. „kotrljajući karling“ za predškolce u prostorijama Centra za kulturu, kao i radionicu pantomime za decu prvog i drugog razred osnovnih škola. U ovim aktivnostima pridružiće im se i drugari iz Dnevnog boravka za lica ometena u razvoju.

Posle prezentacije, svi su pozvani da učestvuju u kićenju velike novogodišnje jelke koja će biti postavljena u centru, a potom će biti podeljeno 600 paketića najmlađim sugrađanima. Inače, jelka će delom biti okićena ukrasima koji nastaju u radionici Bazara koji počinje dan ranije, u subotu, 16. decembra. Bazar će trajati od 10 izjutra, do 20 časova uveče, oba dana.

Rukovodstvo opštine i organizatori pozivaju sugrađane da prisustvuju programima koji se organizuju 16. i 17. decembra, posebno mlade i decu, kojima će ovo biti najlepša uvertira za dane zimskog raspusta i praznike koji predstoje.

 

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*