Novogodišnji bazar u Beloj Crkvi (VIDEO)

Novogodisnji bazar Bela Crkva

Turistička organizacija opštine Bela Crkva u saradnji sa Centrom za kulturu „Bela Crkva“, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave opštine Bela Crkva i ove godine organizuje Novogodišnji bazar.

Tradicionalno već godinama unazad, Gradska galerija i plato ispred galerije postaje mesto koje dočarava prazničnu atmosferu, a u isto vreme posetioci mogu naći razne slatke đakonije i ručne radove.

„Drago mi je kada vidim ovako lepu manifestaciju, želim da se zahvalim svim udruženjima žena koje učestvuju, u ime lokalne samouprave i svoje lično ime. Pozivam naše sugrađane da posete bazar jer je zaista uživanje za sva čula – i za čulo vida i za čulo ukusa. Izrazila bih svoju zahvalnost što bazar ima i humanitarni karakter, a svako ko bude došao videće nešto lepo, a može i da donira prihod u humanitarne svrhe“ – rekla je Ljiljana Radonjić, direktorke Istorijskog Arhiva Bela Crkva.

Novogodisnji bazar u Beloj Crkvi

Inicijativa za organizovanje manifestacije u duhu novogodišnjih i božićnih praznika potekla je od udruženja žena „Vredne ruke Bele Crkve“, a sva udruženja žena sa područja opštine Bela Crkva rado učestvuju na ovom događaju.

„Novogodišnji bazar upotpunjuje prazničnu atmosferu i namenjen je pre svega promociji narodne radinosti, ručnih radova, suvenira, gastronomije, kao i zabavi za najmlađe. Učesnici su kreativna udruženja i udruženja žena sa teritorije opštine Bela Crkva“ – kaže Novica Jovanović, direktor Turističke organizacije opštine Bela Crkva.

Posebno iznanađenje za mališane bio je Deda Mraz i slatki paketići koje im je najdraži deda uručio.

„Novogodišnji bazar imao je i humanitarni karakter jer su članice udruženja žena spremale kolače, a prihod od prodaje biće doniran onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovom prilikom želele smo da ulepšamo predstojeće praznike našoj deci, stoga je došao i Deda Mraz sa paketićima. Lepa je atmosfera, deca su uživala i recitovala i pesmice Deda Mrazu“ – kaže Biljana Bovan, članica udruženja žena „Vredne ruke Bele Crkve“.

Novogodisnji bazar Bela Crkva 2

Na novogodišnjem bazaru učestvuju sva udruženja žena sa teritorije opštine Bela Crkva: „Vredne ruke Bele Crkve“, „Dupljajska kolica“, „Praktične Crvenčanke“, „Jasenovčanke“, „Palanačkim šorom“, „Trešnjar Kaluđerevo“, „Mustre“, „Dan i noć Vračev Gaj“ i „Grebenački miraz“.

„Rado učestvujemo na svim lokalnim manifestacijama, naše selo je malo, nemamo veliki broj članica, ali se trudimo da budemo aktivne i da naše žene budu što vidljivije. U narednom periodu planiramo da otvorimo i Etnu postavku u okviru našeg udruženja i zahvaljujem sa opštini Bela Crkva na kontinuiranoj pomoći i podršci“ – istakla je Tatjana Kokar, predsednica udruženja žena „Trešnjar“ Kaluđerovo.

Do 28. decembra, svi zainteresovani mogu na bazaru pronaći ručne radove, ukrase, slatke i slane đakonije za svoje novogodišnje i božićne trpeze. Gradska galerija biće otvorena za posetioce od 9 do 18 časova.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*