Obeležen 1. Oktobar – Dan oslobođenja Bele Crkve (VIDEO)

Svečanim polaganjem venaca na spomenik vojnicima Crvene armije palim u borbi za oslobođenje Bele Crkve i na spomenik žrtvama fašizma u Gradskom parku i ove godine je obeležen 1. Oktobar, Dan oslobođenja Bele Crkve.

Prvog oktobra 1944. godine vojska Crvene armije, u sadejstvu sa partizanskim jedinicama, ušla je u Belu Crkvu. Naša varoš bila je prva oslobođena teritorija u Srbiji, koja je od aprila 1941. bila pod fašističkom okupacijom nemačke vojske i njenih saveznika.

U znak sećanja na ovaj dan, vence su položili predstavnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, major Nenad Naumov, stariji vodnik prve klase Željko Janaćković, stariji vodnik Bojan Talaja, predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić, predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić sa odbornicima lokalnog parlamenta, predstavnici SUBNOR-a Bela Crkva, Društva srpsko ruskog prijateljstva, profesori i učenici Tehničke škole „Sava Munćan“.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić istakla je da svečanim obeležavanjem ovog važnog datuma u istoriji Bele Crkve odajemo počast palim herojima i čuvamo slobodarsku tradiciju.

Violeta Simic polaganje venaca

„Koliko Srbi cene slobodu i slobodarsku tradiciju, pokazujemo iz dana u dan. Sve ovo što radimo je znak visoke svesti o tome šta sloboda znači. Puno žrtava je palo da bi mi danas živeli u ovakvom svetu. Borimo se iz dana u dan da, u ovim teškim vremenima, očuvamo svoju slobodu, da se ni pred kim ne savijemo, ne ponizimo i da u najboljem duhu pokažemo šta je srpski narod. Iskoristila bih ovu priliku da pozovem sve sugrađane da podržimo našeg predsednika i rukovodstvo države u ovoj teškoj borbi i na taj način pokažemo koliko nam je sve ovo bitno i koliko sve ovo poštujemo“ – istakla je Simić.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*