Održan Festival „Srpski Banat“ u Češkom Selu (VIDEO)

Harmalek orchestra 1

Festival „Srpski Banat“ i ove godine okupio je mnogobrojne ljubitelje muzike, a autentičan ambijent Češkog Sela doprineo je posebnoj atmosferi i pozitivnoj energiji na ovom festivalu.

Po četvrti put festival je organizovao Nacionalni savet češke nacionalne manjine uz podršku Ministarstva inostranih poslova Češke i „European Institute of business and public education s.r.o“.

„Festival poprima tradicionalni karakter i možemo reći da je ove godine okupio najveći broj publike i gostiju. Zahvalila bih se Ambasadi Češke Reublike u Beogradu jer su obezbedili da na festivalu nastupe trubači iz Češke, prošlogodišnji učesnici sabora trubača u Guči. Osnovni cilj našeg festivala je da privučemo što veći broj ljudi, da oživimo Češko Selo i da promovišemo češku kulturu i mislim da smo ove godine to u potpunosti ostvarili“ – rekla je Ljiljana Stehlik, predsednica Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine.

Ambasador Republike Češke u Beogradu Tomaš Kuhta izrazio je svoje zadovoljstvo organizacijom festivala „Srpski Banat“.

„Vidimo sve više i više posetilaca koji dolaze i iz Češke Republike i iz drugih zemalja. Atmosfera je pozitivna i opuštena, na festivalu se sklapaju prijateljstva i ja se uvek rado odazovem pozivu da dođem i budem deo ove manifestacije“ – rekao je Tomaš Kuhta.

Nenad Knežević Knez

Festival iz godine u godinu osvaja srca ljubitelja muzike i pozicionira Češko Selo kao specifičnu turističku destinaciju.

„Drago mi je što sam na ovoj tradicionalnoj manifestaciji u Češkom Selu. Vidimo da festival poprima sve masovniji oblik i postaje sve reprezentativniji. Zahvalila bih se organizatorima i svim ljudima koji su pomogli da se festival održi i vidimo da publika uživa“ – rekla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Na Festivalu „Srpski Banat 2022“ su nastupili: Harmalek orkestar, trubači iz Češke, specijalni gosti Guče 2021. godine, Knez (Crna Gora), Milena Stojanović Munja & The Twilight D.C. (Srbija), Orasi (Srbija) DJ Rizikko (Srbija).

Srpski Banat 2022

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*